Cercar en aquest blog

11/30/2009

DPTOP, MIFO i diversos ajuntaments signen quatre convenis de col•laboració per a millorar la xarxa viària i ferroviària

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha signat avui quatre convenis de col·laboració amb el ministre de Foment, José Blanco, i els alcaldes de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, i l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Lluís Grau, per tal d'impulsar millores a la xarxa viària i ferroviària catalana. L'aportació del Ministeri de Foment  serà de 10,1 MEUR i les actuacions corresponen al DPTOP i als ajuntaments corresponents. Els convenis es concreten en:  

 

  • Millora de la xarxa local del Segrià i la Ribera d'Ebre: millores en la xarxa viària en les poblacions de Riba-roja d'Ebre i la Granja d'Escarp
  • Construcció d'un nou viaducte a Cornellà de Llobregatper connectar la carretera del Prat de Llobregat i la rotonda elevada de la A-2, per a donar accés a l'àrea de la Plana del Galet i construcció d'una nova terminal de mercaderies.
  • Ampliació del pas subterrani del ferrocarril a Vimbodí i Poblet
  • Projecte de l'ampliació de l'estació ferroviària de l'Aldea

 Millores en la xarxa local del Segrià i la Ribera d'Ebre

 

Un dels convenis que s'ha signat avui recull dues actuacions per a la millora en les comunicacions viàries a les comarques del Segrià i la Ribera d'Ebre. En concret, es realitzaran millores en les connexions locals de la població de Riba-roja d'Ebre i entre el municipi de la Granja d'Escarp i Mequinensa. Per a desenvolupar aquests projectes, que executarà el DPTOP, el Ministeri de Foment aporta 6 MEUR.

 

Nou enllaç a Cornellà amb l'A-2

 

Pel que fa a Cornellà de Llobregat, el conveni signat avui concreta una aportació de 3 MEUR per part del Ministeri de Foment, en aplicació de la disposició addicional 3ª de l'Estatut, per al finançament de part de les obres de construcció d'un viaducte de connexió entre la carretera del Prat de Llobregat i la rotonda elevada de la A-2, per a donar accés a l'àrea de la Plana del Galet. Les obres han anat a càrrec de l'Ajuntament de Cornellà.

 

 Ampliació del pas subterrani a Vimbodí

 

D'altra banda, el Ministeri de Foment, el DPTOP i l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet han signat un altre conveni per tal d'impulsar l'ampliació del pas subterrani del ferrocarril en aquest municipi.

 

Segons aquest conveni, el Ministeri assumirà una part del cost de les actuacions, un total de 600.000 euros, que abonarà al DPTOP per al finançament de les obres. L'Ajuntament de Vimbodí i Poblet serà l'encarregat d'adjudicar-les i executar-les.

 

Projecte d'ampliació de l'estació de l'Aldea

 

Un altre dels convenis que s'ha signat avui fa referència a l'ampliació de l'estació ferroviària de l'Aldea i la construcció d'una terminal de mercaderies. El DPTOP s'encarregarà de la redacció del projecte, pel qual Foment fa una aportació de 500.000 euros.

 

L'actual estació de l'Aldea presta servei al corredor del Mediterrani de manera exclusiva per a viatgers a l'àmbit territorial de les comarques del Montsià i el Baix Ebre.

 

El projecte que redactarà el DPTOP definirà la millora de diversos aspectes del servei ofert als passatgers, així com la implantació de la infraestructura necessària per prestar serveis de mercaderies complementaris als de viatgers.