Cercar en aquest blog

11/05/2009

ERC obté 15 milions extra per als Països Catalans però treballarà “fins al final al Senat” per ampliar els resultats

Adam Manyé, president d'Esquerra al Camp de Tarragona, ha anunciat que el Grup Parlamentari d'ERC al Congrés de Diputats ha aconseguit introduir 35 esmenes dins dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que sumen un valor de 15 milions. De les 35, hi ha set esmenes de la demarcació que sumen un valor d'inversió de 5.500.000 d'euros. "Seguirem treballant fins al final, també durant la tramitació dels Pressupostos al Senat perquè el Govern espanyol accepti més inversió", ha dit el president d'ERC al Camp de Tarragona. 

L'any 2008, el PSOE només va acabar transaccionant quatre esmenes d'ERC de la demarcació que, en el seu global, sumaven 1.200.000 euros. "Aquest any, en un marc de crisi econòmica i partint d'un projecte de llei que preveia menys inversió que el 2009 en el total de la demarcació, hem pogut arrancar més recursos [5.500.000 euros] que l'any passat. Seguirem negociant perquè el territori se'n mereix més", ha afirmat Manyé. 

Les set esmenes de la demarcació aprovades dins dels PGE són:

500.000 euros per al Mercat Municipal Minorista de Tarragona

500.000 euros per la construcció del Teatre Auditori de Constantí

400.000 euros per la restauració de la muralla de Montblanc

2.000.000 per al projecte de reindustrialització, diversificació i revitalització econòmica de les Terres de l'Ebre

1.100.000 euros per al projecte de reindustrialització, diversificació i revitalització econòmica del sector del moble de la Sènia

500.000 euros per a l'Observatori de l'Ebre de Roquetes

500.000 euros per l'estació de l'Aldea-Amposta-Tortosa, per a remodelació i milora de l'estació, accessos i aparcament 

ERC aconsegueix que s'arribi fins als 10 milions d'euros per poder apaivagar les conseqüències del tancament de la Lear a Roquetes i de la crisi en general a les comarques ebrenques. Els dos milions de l'esmena d'ERC se sumen als vuit milions que havien pactat ICV i el PSOE. En total, les Terres de l'Ebre rebran 12'1 milions d'euros més que els previstos inicialment, gràcies a la gestió dels partits que formen el Govern de Catalunya. Els 12,1 milions extra "pal·lien mínimament el fet que és la part del territori que sortia pitjor parada després d'anys d'oblit i postergació per part del Govern espanyol", ha dit Adam Manyé.  

En el global dels Països Catalans, Esquerra introdueix 35 esmenes per import de 15 milions d'euros. Les prioritats que ha fixat Esquerra en aquesta negociació ha estat les infraestructures, el Medi Ambient, l'Economia productiva, la innovació i la reindustrialització i la Cultura i la Llengua.