Cercar en aquest blog

11/10/2009

Nova iniciativa del Consell Comarcal per dinamitzar la Terra Alta

El Consell Comarcal de la Terra Alta s'ha presentat a una convocatòria d'ajuts convocada pel Departament de Treball de la Generalitat i que és complementaria amb el Pla d'iniciatives de dinamització comarcal del Pallars Jussà, el Ripollès, l'Anoia i la Terra Alta, en el marc del projecte "Treball a les 4 Comarques". El projecte ascendeix a 259.700 euros i compta amb el suport d'una trentena d'entitats socioeconòmiques del territori.

Amb aquesta iniciativa es pretén generar ocupació de qualitat com a factor principal per a la cohesió d'una població cada cop més heterogènia i, al mateix temps, per a la fixació de la població al territori. Es vol aconseguir la intervenció de les diferents administracions en matèria d'infraestructures i en la generació de projectes a càrrec de la iniciativa pública i privada (en molts casos de manera conjunta). En definitiva, es vol articular un pla que respongui a les necessitats de cohesió social i de treball de qualitat que té plantejades la comarca.

És possible que el vostre navegador no pugui visualitzar aquesta imatge.Per aconseguir-ho es planteja la necessitat de potenciar sectors com el del vi i de l'oli de la comarca per tal de convertir-los en un recurs molt més potent per a generar ocupació i per a incidir en el desenvolupament del territori. Es considera que l'impuls de les cultures del vi i de l'oli poden tenir un efecte sociolaboral evident i constituir alhora una altra eina de promoció de la comarca.

També es volen aprofitar les opcions de treball, cohesió i igualtat que es poden vincular a l'impuls d'alguns oficis clarament demandats pel mercat de treball, com ara les energies renovables. Alhora, es vol incidir de manera positiva en les opcions laborals i la projecció social de les dones, millorant-ne la formació per a l'àmbit laboral i empresarial, i optimitzant les tecnologies com a element de qualitat de vida i foment de la competitivitat.

El pla planteja cinc línies d'actuació que tenen per objectiu afavorir la contractació de personal directiu o tècnic de suport al projecte de dinamització comarcal,  tirar endavant programes de desenvolupament local i de qualificació professional, afavorir la inserció sociolaboral dels col·lectius amb dificultats d'inserció i donar suport a la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'àmbit laboral.