Cercar en aquest blog

11/11/2009

Educació destina més de 6’6 milions d’euros pels serveis de transport i menjador escolar als consells comarcals de les Terres de l’Ebre

El Departament d'Educació ha destinat 6'6 milions d'euros per cobrir els serveis de transport i mejador escolars que gestionen els consells comarcals de les Terres de l'Ebre.

Concretament, aquest curs 2009/2010, Educació ha aportat ajuts a un total de 85.000 alumnes, és a dir, 30.000 alumnes més que l'any passat, per tal de fomentar l'equitat i la cohesió social, atenent les demandes de cada consell comarcal.

D'aquesta manera, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha rebut 202.510'22€ més, el Consell Comarcal del Montsià un total de 70.706'76€ i el de la Terra Alta rebrà 2.124€ més

Els serveis de menjador als centres públics i el transport escolar gratuït a l'alumnat d'educació obligatòria són prestacions complementàries d'ajuda a l'escolarització.

D'altra banda, el Departament d'Educació també ofereix la possibilitat de sol·licitar ajuts individuals de transport no obligatori i de menjador per necessitats socioeconòmiques.

La gestió del menjador escolar, del transport escolar obligatori i la gestió d'aquests ajuts individuals de menjador i ajuts individuals de transport és competència dels consells comarcals, que reben anualment el finançament del Departament en funció de les seves demandes, així com un percentatge del finançament, que es destina a les despeses que es deriven de la gestió. 

Les xifres globals del finançament rebut pels consells comarcal són de 6'6M€, uns 240.00€  més que el curs anterior, dels quals cal destacar els increments del 6'4% al Consell Comarcal del Baix Ebre o el 4'8% d'augment del Consell Comarcal del Montsià, respecte el curs anterior.