Cercar en aquest blog

12/04/2009

El Consell Comarcal del Baix Ebre convoca un concurs públic per a l’explotació de les instal·lacions de les estacions d’Aldover i Benifallet per a ús turístic

Un cop finalitzada la primera fase de rehabilitació de les antigues estacions ferroviàries d'Aldover i de Benifallet, a la Via Verda al Baix Ebre, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha convocat un concurs públic per a l'adjudicació de la concessió de l'ús privatiu de les instal·lacions i destinar-les a ús turístic.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, "l'objecte de la concessió, previ l'equipament corresponent per part del concessionari, és el recinte de les antigues estacions de tren de Benifallet i Aldover per tal de destinar-les a activitats de serveis turístics i culturals de la Via Verda al Baix Ebre". Dani Andreu ha afegit que "les condicions d'aquesta concessió també preveuen que l'oferta de restauració sigui en base a la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre, que es fomentin els productes agroalimentaris ebrencs, i que es difongui l'oferta turística tant de la Via Verda com de la comarca del Baix Ebre i de les Terres de l'Ebre".

En el cas de l'estació d'Aldover, el plec de prescripcions tècniques preveu que les instal·lacions es destinin a bar-restaurant, activitats turístiques i culturals, serveis complementaris de restauració, i serveis higiènics per als usuaris de la Via Verda.

I en el cas de l'estació de Benifallet, la previsió és destinar les instal·lacions a alberg-pensió amb habitacions accessibles i infermeria, bar-cafeteria, activitats turístiques i culturals, i serveis higiènics per als usuaris de la Via Verda.

Durant la primera quinzena de gener està previst que les empreses interessades presentin les seves ofertes i el termini de la concessió s'estableix en 6 anys prorrogables per dues vegades, amb una durada d'un any cada una.

La informació  és pot ampliar a l'apartat "Perfil del contractant" de la pàgina web del Consell Comarcal del Baix Ebre www.baixebre.cat.

Cal recordar que, els darrers any, el Consell Comarcal del Baix Ebre i el Consorci per a l'Execució del Pla de dinamització turística de les Terres de l'Ebre han realitzat la primera fase de les obres de rehabilitació i adequació de les antigues estacions d'Aldover i Benifallet, amb una inversió superior al milió d'euros.