Cercar en aquest blog

12/07/2009

El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, signa amb l’Ajuntament de Corbera d’Ebre el conveni per impulsar el projecte del programa Viure al Poble

El director general d'Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, acompanyat del director dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre, Carles Pasqual, ha signat el conveni de col•laboració amb l'alcalde de Corbera d'Ebre, Sebastià Frixach, el conveni de col·laboració per impulsar el projecte seleccionat dins del programa Viure al Poble avui dissabte, 5 de desembre.

El projecte de Corbera d'Ebre suposarà una inversió total de 1.185.564 euros al municipi per a la rehabilitació i consolidació de l'Església Vella, la recuperació de dos carrers que formen part de l'eix principal del Poble Vell i que actualment es troben soterrats, i la senyalització de tot l'espai per tal de convertir-lo en un dels principals atractius turístics de la Terra Alta. Aquesta inversió serà cofinançada pel Departament de Governació i el Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) amb 586.060 euros. Les obres que es realitzaran a través del programa Viure al Poble hauran d'estar executades abans del 31 de desembre de 2012.

 

Viure al Poble és un programa del Departament de Governació i Administracions Públiques destinat a afavorir l'activitat econòmica i les iniciatives emprenedores que permetin la dinamització el desenvolupament local dels municipis amb menys de 2.000 habitants. Els projectes seleccionats dins d'aquest programa responen a una estratègia per possibilitar l'aparició de noves iniciatives econòmiques al municipi i la comarca.

 

Un total de 26 municipis de Catalunya realitzaran projectes dins del programa Viure al poble. El projecte de Corbera d'Ebre és l'únic seleccionat a la comarca de la Terra Alta, i juntament amb el de Masdenverge (Montsià) conformen els dos projectes seleccionats per al programa Viure al Poble a les Terres de l'Ebre.

 

Recuperació de l'església i de dos carrers principals

 

El conveni signat entre el Departament de Governació i Administracions Públiques i l'Ajuntament de Corbera d'Ebre estableix els mecanismes de seguiment i avaluació del projecte Viure al Poble. Amb aquests objectius, s'ha creat un comitè de seguiment, integrat per dos representants de cada part, que farà visites sobre el terreny per comprovar l'evolució del projecte i que redactarà l'informe final.

 

El projecte que es durà a terme a Corbera d'Ebre contempla tres actuacions integrals com són l'adequació de l'església del Poble Vell, la recuperació del carrer Budell i del carrer Corraló, i el pla de millora de la xarxa de senyalització.

 

Es vol adequar l'església del Poble Vell, l'edifici més important de totes les runes de l'antic poble de Corbera d'Ebre,  ja que es troba en un estat important de degradació degut als fenòmens meteorològics que li afecten molt directament. Per aquest motiu, s'hi vol instal·lar una coberta que protegeixi l'església, a més de consolidar tots aquells elements que puguin trobar-se en un estat d'inestabilitat i suposar un perill i poder, d'aquesta manera, recuperar la unitat de tot el conjunt.
 

Afavorir l'activitat turística

La recuperació dels carrer Budell i Corraló, dos carrers que formaven part del Poble Vell, consistirà en treure tota la runa  i vegetació que s'ha anat acumulant amb el pas del temps, i en reconstruir alguna part del carrer sempre tenint en compte l'estètica que tenien anteriorment.

 

També es millorarà tota la senyalització per destacar els llocs d'interès amb la finalitat de fomentar el valor històric, arquitectònic i cultural del municipi.

 

Els objectius que vol aconseguir el projecte de Corbera d'Ebre és rehabilitar íntegrament el Poble Vell del municipi per tal de convertir el conjunt del nucli antic en un dels principals atractius turístics de la Terra Alta.