Cercar en aquest blog

12/10/2009

Finalitzen les obres d’adequació de la Via Verda de la Terra Alta (tram Bot-la Fontcalda), per a fer-la accessible a tot tipus de persones sigui quina sigui la seva capacitat.

Han finalitzat les obres d'adequació de la Via Verda de la Terra Alta (tram Bot-la Fontcalda), per a fer-la accessible a tot tipus de persones sigui quina sigui la seva capacitat.  Aquesta actuació està inclosa en el Programa d'ajuts complementaris al Pla de dinamització turística de la Terra Alta, desenvolupat  pel Consell Comarcal de la Terra Alta amb la col·laboració de  la Secretaria General de Turisme del Ministeri de Industria, Turisme i Comerç. El cost de l'actuació realitzada és de 155.000€.  

El tram afectat pel projecte es troba delimitat per la part dreta del recorregut en sentit  Bot-la Fontcalda per vorades de 12 cm d'alçada. També compta amb la instal·lació de baranes de protecció en els trams considerats perillosos. Disposa de paviment tàctil de botons que avisa de l'arribada als túnels i als creuaments de camins i bandes rugoses durant l'encreuament. Es disposa de paviment de pedra natural per indicar que l'usuari es troba en una zona de descans.

S'han instal·lat tres senyals orientatius de mides  d'1 metre per 50 centímetres  en el tram adaptat de la Via Verda, situats a les estacions de Bot i Prat de Comte, i a l'alçada de la Fontcalda. Tres senyals direccionals, situats en els accessos a la Via Verda, de 50 centímetres per 25 centímetres, indiquen la direcció que caldrà seguir dins del tram adaptat. Un senyal a l'entrada de cada túnel n'indica la distància i 6 senyals d'informació, els llocs d'interès de la Via Verda. També es troba un senyal a cada àrea de lleure que indica la disposició del mobiliari de l'àrea.  Els senyals es localitzen mitjançant un relleu situat a la vorada.