Cercar en aquest blog

12/10/2009

LA CAMBRA DE COMERÇ DE TORTOSA ACULL UNA SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE ‘BRASIL, OPORTUNITATS DE NEGOCI’, AMB LA PARTICIPACIÓ DEL CÒNSOL GENERAL DE BRASIL

La Cambra de Comerç de Tortosa, amb la col·laboració del Patronat Catalunya Món, ha acollit una sessió informativa sobre "Brasil, oportunitats de negoci', que ha comptat, entre altres, amb la participació del ambaixador Marco Cèsar Meira, cònsol general de Brasil a Barcelona. La sessió també ha comptat amb la participació del president del Consell per a la Projecció Internacional de les Terres de l'Ebre, Miquel Aubà.

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec del president de la comissió de Comerç Exterior de la Cambra de Comerç de Tortosa, Manuel Ibàñez, que ha destacat que "Brasil és la novena potència econòmica mundial, el cinquè país més extens i més poblat del món". Ibàñez ha afegit que aquest país "ara mateix passa per un bon clima per a la inversió", i ha recordat que la celebració dels Jocs Olímpics 2016 fa que "moltes empreses puguin decidir invertir a Brasil en sectors com les infraestructures de transport, el medi ambient o les tecnologies de la informació i comunicació (TIC). El responsable de Comerç Exterior de la Cambra de Tortosa ha explicat que "l'any 2007, 14 empreses de la demarcació tarragonina, la meitat de les quals són de les Terres de l'Ebre, van exportar a Brasil, realitzant unes 700 operacions d'un volum econòmic de 18 milions d'euros".

Per la seva part, l'ambaixador Marco Cèsar Meira, cònsol general de Brasil a Barcelona, ha explicat la realitat política, econòmica i social del país destacant que actualment és la major economia llatinoamericana i un país "considerat una superpotència emergent" que "ofereix unes grans oportunitats d'inversió". L'ambaixador ha recordat que la majoria dels brasilers viu en àrees urbanes i que el país representa tres cinquens parts de la producció industrial de l'economia sud-americana i que el país comercia regularment amb més cent països, sent que 74% dels béns exportats són manufactures o semimanufactures. L'ambaixador ha remarcat que "davant la necessitat d'augmentar la seva eficiència i promoure inversions, en especial en el sector d'infraestructura, el govern brasiler està treballant en l'estructuració de projectes que involucrin la participació del sector privat".

La sessió  també ha inclòs una intervenció de Josep Cervera, de l'empresa Mecànicas Delta, SA, que han explicat "L'experiència a Brasil d'un empresari català", i la presentació del Centre en canvi climàtic de la URV, a càrrec del professor del departament de Geografia de la URV, Xavier Sigró.