Cercar en aquest blog

4/15/2010

CiU mostra la seva satisfacció moderada pels acords aconseguits en el Ple d’Agricultura però lamenta que el Tripartit no aposti per una reducció de l’IVA

El Portaveu d'Agricultura de CiU al Parlament de Catalunya, Xavier Pallarès, ha mostrat avui la satisfacció moderada del grup parlamentari pels acords aconseguits avui en el Ple monogràfic sobre l'agricultura però ha lamentat que el Tripartit no hagi apostat per una reducció de l'IVA, l'establiment d'una deducció agroambiental a l'IRPF o la protecció de la producció de l'arròs al Delta de l'Ebre, entre d'altres.

 

Pallarès ha iniciat la seva intervenció en la defensa de les propostes de resolució derivades del ple manifestant que CiU no pot tancar el debat satisfet del tot, ja que aquest debat arriba massa tard i no s'ha fet ni una sola menció del Congrés del Món Rural.

 

D'altra banda, sí que ha volgut "destacar el treball que han fet tots els grups parlamentaris per assolir objectius concrets i clars per un sector tan estratègic". Entre els objectius consensuats amb els grups cal destacar millores sobre la reforma de la PAC, en la regulació del mercat, mesures per a millorar la competitivitat agrària, acords sobre les assegurances agràries, modificacions per simplificar les autoritzacions administratives, un pla integral sobre sanitat ramadera o la promoció de la comercialització de bestiar autòcton català, entre d'altres.

 

Pallarès ha lamentat, però, que "el Tripartit no ha apostat per altres mesures necessàries que CiU ha plantejat i que han quedat sobre la taula":

 

  • La moderació fiscal per a l'activitat agrària i la supressió de l'augment de l'IVA a partir del mes de juliol.
  • Activitat agrària en zones desfavorides de muntanya i alta muntanya.
  • Potenciar una política de regadius forta a Catalunya com a motor de desenvolupament rural.
  • Finançament de les infraestructures hidràuliques i del cost del consum de l'aigua.
  • Establiment d'una deducció agroambiental a l'IRPF.
  • Protecció de la producció d'arròs al Delta de l'Ebre.

 

Pallarès ha manifestat que "ningú ha dit que sigui fàcil, però ningú diu que sigui impossible" i en aquest sentit ha afirmat que "els acords que avui s'han aprovat han d'anar més enllà" i ha mostrat "el compromís ferm de CiU amb un sector estratègic com aquest".

 

"Estem d'acord que a partir del 2010 comencen canvis i així ho desitgem per canviar la política agrària que ha dut a terme el Tripartit I i el Tripartit II", ha conclòs.