ha acollit l'acte inaugural de la II edició de les Jornades
Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, amb l'assistència de 180
persones i de diversos representants del món de la restauració i la
gastronomia de les Terres de l'Ebre.
El Sr. Joan Aregio, president del Patronat de Turisme de la Diputació
de Tarragona ha estat l'encarregat de presentar l'acte, que en aquesta
edició compta amb la participació de 22 restaurants de la comarca,
l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Terra Alta, els consell
reguladors de la DO Terra Alta i la DOP Oli de Terra Alta i el Consell
Comarcal de la Terra Alta.
El Sr. Aregio va fer un recorregut sobre la trajectòria del
desenvolupament del turisme a la Terra Alta, el canvi sofert en els
darrers 20 anys, el qual ell manifesta haver seguit com a turista
assidu a la comarca. Ressaltà, així mateix, la importància del turisme
en l'economia productiva de Catalunya i del conjunt de l'Estat.
El president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Sr. Àngel Ferràs,
encoratjà al sector a continuar treballant en la línia que ho està
fent i, sobretot, a la representació del sector ramader de la comarca
a implicar-se en aconseguir un distintiu de qualitat per a la carn de
corder.
L'acte va continuar amb l'audiovisual sobre la cultura del vi i de
l'oli instal·lat al celler cooperatiu i finalitzant amb una variada
degustació de plats típics preparats pels restaurants participants a
les jornades.
Una representació de cinc cellers del la comarca, inclosos a la DO
Terra Alta, Cellers Tarroné (Batea), Celler Cooperatiu Gandesa
(Gandesa), Ferranti Wines (El Pinell de Brai), Caterra (La Pobla de
Massaluca) i Covilalba (Vilalba dels Arcs, van servir el vins que van
acompanyar la degustació, aportant tot tipus d'informació del seus
productes als assistents.
La durada de les jornades va des del 15 d'octubre fins el 14 de
novembre, al llarg d'aquests dies en els 22 restaurants participants
es podrà degustar els menús preparats per aquesta ocasió. S'ha editat
una guia en que hi ha els 22 restaurants participants, els menús i els
preus. S'han adherit a les jornades: Hostal Restaurant Can Barrina,
La Tasqueta d'Arnes i Vilar Rural d'Arnes (Arnes), Restaurant Hostal
de l'Anton, Restaurant Ca l'Antoni, El Caliu Braseria (Batea), Hotel
Restaurant Can Josep (Bot), Restaurant Cal Pelegrí (Corbera d'Ebre),
Restaurant Àngel (El Pinell de Brai), Hotel Piqué, Restaurant La
Fontcalda, Restaurant Càtering Coll del Moro, Restaurant Rambla
(Gandesa), Restaurant Allotjament Rural Mas del Cigarrer, Hostal
Restaurant Casa Barceló, Hotel Restaurant Miralles, Restaurant Can
Joan, Restaurant Allotjament Rural Venta del Romé (Horta de Sant
Joan), Hostal Alberg Restaurant La Casa Ecològica, Fonda Ca la Brisda
(La Fatarella), Restaurant Cal l'Àngels (Prat de Comte) i Restaurant
Moderno (Vilalba dels Arcs).