Cercar en aquest blog

11/17/2010

“LA BATALLA DE LA MEMÒRIA” al Cicle de documentals “Premis Memorial Democràtic al Memorimage”

El Premi Memorial Democràtic s'atorga en el marc del Festival Internacional de Pel·lícules amb Imatges d'Arxiu, Memorimage i premia a la pel·lícula que millor abordi la temàtica de la recuperació de la memòria històrica de la lluita per la democràcia i els drets humans.

Memorimage és un festival internacional i innovador centrat en pel·lícules que incorporen imatges d'arxiu en moviment. Des dels seus inicis, el festival aposta per la importància de la recuperació i conservació del patrimoni audiovisual i pel valor de la imatge en la configuració de la memòria individual i col·lectiva.

En aquest cicle projectaran les pel·lícules guardonades amb aquest premi: La batalla de la memòria, de Mario Pons Múria és la guanyadora de la passada edició, i Llach: La revolta permanent, de Lluís Danés, fou el documental premiat l'any 2008. En aquest sentit, el 17 de novembre es presentarà La isla. Archivos de una tragedia, un documental que aborda la repressió militar i policial a la Guatemala de finals del segle XX, la guanyadora del Premi Memorial Democràtic d'enguany.

La batalla de la memòria es podrà veure el 24 de novembre. Aquest documental, que va obtenir el Premi Memorial Democràtic i el Premi del Públic del Festival Memorimage 2009, fa una lectura d'una de les batalles més importants de la Guerra Civil: la Batalla de l'Ebre. Es tracta d'una aproximació molt local a un conflicte civil amb implicacions continentals i, al mateix temps, d'una reflexió sobre la universalitat de la violència.

Més informació a:


http://www20.gencat.cat/portal/site/memorialdemocratic