Cercar en aquest blog

11/29/2010

LES CAMBRES DE COMERÇ DE TORTOSA, REUS, TARRAGONA I VALLS CONSIDEREN QUE S’HA ATURAT EL PROCÉS DE DESTRUCCIÓ DEL TEIXIT PRODUCTIU

Les Cambres de Comerç de Tortosa, Reus, Tarragona i Valls han presentat en roda de premsa l'informe de conjuntura econòmica del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre corresponent al tercer trimestre de 2010, que inclou un apartat monogràfic dedicat a la creació i destrucció del teixit productiu. L'informe s'ha presentat a la seu de la Cambra de Comerç de Tortosa, i ha comptat amb la participació del president de la Cambra de Tortosa, José Luis Mora; i de diversos representants i responsables de les Cambres de Reus, Tarragona i Valls.

Durant la presentació  del informe, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, ha destacat la millora de l'ocupació en relació als dos trimestres anteriors d'aquest exercici "però encara es troba per sota dels nivells de 2009", i "l'augment de l'atur en més de dos punts respecte al tercer trimestre de 2009". Mora també ha destacat que la indústria és el sector que "més consolida un cert optimisme perquè ha incrementat l'ocupació i manté uns nivells d'activitat creixent". Per contra, segons les dades del informe, el sector comercial no acaba de trobar "motius per l'optimisme per la debilitat de la demanda".

Una de les conclusions del informe destaca que "el tercer trimestre es mostra molt a l'expectativa: no s'observen indicis de remuntada dels indicadors a escala global ni de l'ocupació, que continua sent un dels principals problemes per l'economia de la zona".

A més, els responsables de les Cambres de la demarcació han destacat la part del informe monogràfic sobre la creació i destrucció del teixit productiu, on s'analitza no sols la situació actual en la creació i destrucció del teixit empresarial, sinó també l'evolució dels darrers deu anys. En aquest sentit, les Cambres consideren que els darrers anys sembla que "s'ha aturat la destrucció del teixit empresarial" i que "la crisi ha enfortit la necessitat d'internacionalitzar i innovar les empreses consolidades".

Cal recordar que aquest informe trimestral és un encàrrec de les Cambres de Comerç de Tortosa, Reus, Tarragona i Valls al Grup de Recerca d'Indústria i Territori (GRIT) de la Universitat Rovira i Virgili. En aquest sentit, el catedràtic d'Economia Aplicada de la URV, Agustí Segarra, ha manifestat que la realitat territorial del Camp i l'Ebre "està preparada per aprofitar la sortida de la crisi" i que "malgrat el increment de l'atur, té un potencial de creixement superior a la mitjana del país".