Cercar en aquest blog

12/02/2010

INCASÒL comercialitza 36 hectàrees de sòl per a activitats econòmiques a les Terres de l'Ebre

L'Institut Català del Sòl participa a la Fira de Mostres d'Amposta dins l'estand institucional de la Generalitat de Catalunya, situat al pavelló firal Terres de l'Ebre. INCASÒL presentarà el Pla de comercialització de sòl per a activitats econòmiques i les diferents actuacions de sòl residencial, promoció d'habitatge protegit i rehabilitació de patrimoni històric que està duent a terme a les comarques de l'Ebre.
 
Dos sectors concentren la major part del sòl en comercialització: el sector el Molló, a Móra la Nova i Tivissa, on hi ha a la venda més d'11 hectàrees de sòl; i el sector Catalunya Sud, situat entre Tortosa i l'Aldea, on es comercialitzen prop de 16 hectàrees més.
 
Recentment, INCASÒL ha iniciat la comercialització, en règim de dret a superfície, de 12  parcel·les del nou sector del Molló destinades a indústria aïllada gran i mitjana. Actualment, la concurrència està oberta i les empreses interessades a participar en el procés d'adjudicació de les parcel·les poden presentar les seves instàncies a INCASÒL fins a l'1 de febrer de 2011.
El nou parc empresarial té una superfície aproximada de 36 hectàrees i està situat al sud de la comarca de la Ribera d'Ebre. És accessible des dels principals eixos viaris, com la C-44, la N-420 i l'AP-7, i està pròxim a altres vies de comunicació destacades de la xarxa ferroviària.
 
El sector Catalunya Sud, situat entre els municipis de Tortos i l'Aldea, és un sector estratègic per al desenvolupament de l'activitat econòmica i industrial d'aquestes comarques. Aquesta actuació està inclosa dins el nou Pla de comercialització de sòl d'activitat econòmica i actualment s'hi ofereixen 3 parcel·les per a indústria aïllada: una de 94.760 metres quadrats; una segona de 36.330 metres quadrats i la més petita de 28.249 metres quadrats.

El Pla de comercialització
 
El nou Pla de comercialització de l'estoc de sòl per a activitats econòmiques inclou 6 actuacions a les Terres de l'Ebre que sumen un total de 25 hectàrees de sòl distribuïdes en 37 parcel·les.
 
Es tracta dels sectors les Planes del Riu d'Arnes, la Plana (2a fase) de Gandesa, Catalunya Sud de Tortosa i l'Aldea, la Partida Aubals de Móra la Nova, el Barranc de Lledó de Santa Bàrbara i la Carretera de la Galera de la Sénia.
 
Les actuacions incloses en aquest programa compten amb unes condicions econòmiques excepcionals. Es tracta d'un nou model flexible i modelable a les necessitats actuals dels clients, amb la voluntat de facilitar al màxim la implantació de noves indústries arreu de Catalunya.
 
Nous creixements residencials a Amposta
 
En el marc de la fira d'Amposta, INCASÒL també mostrarà els sectors residencials que s'estan desenvolupant actualment a la capital del Montsià. Es tracta de l'Àrea residencial estratègica Eixample de les Tosses, amb capacitat per construir-hi més de 1.600 habitatges potencials, més de la meitat dels quals seran amb protecció oficial; el nou sector Avinguda de Santa Bàrbara, actualment en obres, i el futur polígon II de l'Eixample de l'Avinguda Aragonesa. En el mateix estand, INCASÒL presentarà les diferents actuacions de promoció d'habitatge protegit i rehabilitació de patrimoni històric que està duent a terme a les Terres de l'Ebre.