Cercar en aquest blog

10/16/2012

El restaurador Isidre Gironès donarà el tret de sortida a les IV Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta

El restaurador terraltí Isidre Gironès, propietari del prestigiós
Restaurant Ca l'Isidre (c. de les Flors, 12, de Barcelona), serà
l'encarregat de presidir l'acte de presentació de la quarta edició de
les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, que tindrà
lloc del 20 d'octubre al 25 de novembre d'enguany. L'acte inaugural de
les Jornades tindrà lloc aquest dijous, 18 d'octubre, a les 19.00 h,
al Celler Cooperatiu de Gandesa.

El Sr. Isidre Gironès, amb 58 anys d'experiència en el món de la
restauració, va nàixer al municipi de Batea, concretament al poble
d'Algars, i posteriorment es va traslladar amb la seva família a
residir al municipi de Benissanet (Ribera d'Ebre). L'any 1970 va
fundar amb la seva esposa, Monserrat Salvó, el Restaurant Ca l'Isidre,
al carrer de les Flors de Barcelona, a prop de l'avinguda Paral·lel.
L'establiment aviat va esdevenir un referent gastronòmic de la capital
catalana i per les seves taules han passat tot tipus de personatges
del món de l'espectacle, empresaris, polítics, etc. Entre els seus
clients il·lustres, cal destacar els reis d'Espanya, els quals e l 14
de maig de 1986, en visita oficial a Catalunya, van celebrar a Ca
l'Isidre el seu 23è aniversari de noces.

Jornades del Corder

El Consell Comarcal de la Terra Alta, amb la col·laboració de
l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la comarca, els consell
reguladors de la DO Terra Alta i la DOP Oli de la Terra Alta, i amb la
col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona han
preparat plegats per a aquest any 2012, des del 20 d'octubre al 25 de
novembre, la celebració d'aquestes IV Jornades Gastronòmiques del
Corder de la Terra Alta.

En aquesta edició s'hi han sumat un total de 19 restaurants de la
comarca, els quals oferiran als seus clients uns menús especials on la
base del plat principal serà la carn de corder i d'altres productes
agroalimentaris de qualitat produïts a la Terra Alta, com ara el vi i
l'oli, tots dos emparats per les respectives denominacions d'origen.
Amb el menú podem degustar l'oli emparat per la DOP. Les persones que
facin un menú de corder rebran d'obsequi un imant de nevera
especialment dissenyat per a l'ocasió.

La principal novetat d'enguany és la participació de 10 establiments
d'allotjament a les Jornades del Corder, els quals oferiran una
rebaixa del 15% en el preu de les pernoctacions d'aquelles persones
que acreditin haver consumit un menú en algun dels 19 restaurants que
secunden aquesta iniciativa gastronòmica. Tot plegat contribuirà a
consolidar i engrandir una activitat que any rere any aconsegueix més
ressò i participació entre els veïns de la comarca, de les comarques
veïnes i dels visitants en general.

Per promocionar les Jornades i per informar els clients, s'ha editat
una guia de 32 pàgines on es fa l'explicació de cadascun dels menús,
dels restaurants i dels establiments d'allotjament, del preu dels
àpats, etc. La publicació es complementa amb informació turística
sintètica referida a les característiques de la cuina del corder, la
Ruta de l'Oli i l'oferta enoturística de la Terra Alta, amb la qual
cosa es vol animar els comensals a arrodonir l'àpat amb una visita a
algun municipi o indret característic de la contrada.

Punxades a la Festa del Vi de Gandesa

D'altra banda, dins del marc d'aquestes IV Jornades, i continuant una
iniciativa engegada l'any passat, s'ha volgut tenir en compte la
tradició gastronòmica terraltina de les punxades: el petit aperitiu a
base d'elements gastronòmics diversos (truita, embotits, salaons...)
que hom fa a mitja tarda tot fent petar la xerrada al voltant d'una
copa de vi o d'alguna beguda refrescant. Durant la Festa del Vi que se
celebrarà a Gandesa del 2 al 4 de novembre es podran degustar
diferents elaboracions i varietats de punxades presentades per alguns
dels restaurants participants a les IV Jornades Gastronòmiques del
Corder. El muntatge de l'estand de les punxades anirà a càrrec de
l'empresa Masba Events Terra Alta.