La Festa de l'Oli i Mostra de productes Artesanals i Tradicionals de la Fatarella ha arribat a la seua quizena edició plenament consolidada i amb una setantena d'expositors d'oli, productes agroalimentaris i artesanals, majoritàriament de la Fatarella i la comarca. Aquesta és la principal festa oleícola de la comarca, per la qual cosa el Consell Regulador de la denominació d'origen protegida (DOP) Oli de la Terra Alta hi té una presència destacada, al costat dels molins locals i comarcals.
El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha sigut l'encarregat d'inaugurar aquesta edició del certamen acompanyat de l'alcalde, Jesús Ruana. Puig ha pogut comprovar de primera mà la vitalitat de l'economia local, molt basada en la producció agroalimentària i artesanal: oli, vi, fruita seca, rebosteria, embotits, etc. En l'acte inaugural, les autoritats han lliurat unes plaques de la DOP Oli de la Terra Alta a les cooperatives i molins que produeixen oli sota l'empara d'aquesta denominació d'origen.En aquesta edició de la Festa de l'Oli hi participa com a denominació d'origen convidada Aceite del Bajo Aragón, que amb la DOP Oli de la Terra Alta comparteix l'empeltre com a varietat principal. La Cooperativa L'Olivera, de Vallbona de les Monges (l'Urgell) és l'almàssara convidada i la Fira del Fesol de Santa Pau (la Garrotxa), la fira agroalimentària catalana convidada.