Cercar en aquest blog

3/22/2014

El Consell Comarcal del Baix Ebre tanca l'exercici 2013 amb un romanent positiu de 210.613 EURO

L’ens comarcal del Baix Ebre ha celebrat la sessió plenària del mes del març en la qual, entre d’altres, s’ha donat compte de la liquidació del pressupost de l’any 2013. Aquest darrer exercici s’ha tancat amb un resultat pressupostari positiu de 81.673,10€ i amb un romanent de tresoreria de 210.613,56€. Aquesta xifra positiva de romanent de tresoreria dóna ple compliment al pla de sanejament al qual està sotmès el Consell Comarcal del Baix Ebre des de l’any 2009.

Per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, aquestes xifres mostren que “des de l’ens comarcal s’est{ realitzant una acurada contenció de despeses i una optimització al màxim dels recursos per tal de mantindre i prestar els diferents serveis amb la major eficiència possible, blindant els de l’àmbit social i garantint la qualitat”.

Rebuig al nou pla de conca de l’Ebre

En el transcurs de la sessió plenària, l’ens comarcal del Baix Ebre ha mostrat el seu rebuig al nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre amb l’aprovació, per majoria absoluta, d’una moció presentada per CIU, ERC i PSC. La moció ha tingut un únic vot en contra del PPC.

Aquesta moció mostra el rebuig de la institució davant del pla de conca i dóna ple suport a la manifestació que es celebrarà el proper 30 de març entre Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “el nou pla de conca aprovat atempta contra els interessos mediambientals, socials i econòmics de les Terres de l’Ebre, especialment en el tram final del riu Ebre i el seu delta”. Soler també ha mostrat el seu suport “explícit i la m{xima col·laboració” a la Plataforma en Defensa de l’Ebre

En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu del grup d’ERC, Dani Andreu. D’aquesta manera, Andreu ha destacat que “l’aprovació del pla és un nou perjudici vers a les Terres de l’Ebre i vers Catalunya”. El portaveu també ha apel·lat “a la unió de tots els grups per evitar el transvasament”.

Finalment el plenari ha aprovat, per unanimitat, les noves bases reguladores per a la concessió d’ajuts de menjador escolar per al proper curs acadèmic. Les sol·licituds d’aquests ajuts es podran començar a demanar a partir del 2 de maig fins al 16 de juny. Per altra banda, el plenari també ha aprovat, per unanimitat, el conveni de mediació per aquest any 2014. La seva finalitat és impulsar i difondre la mediació com a mètode de resolució de conflictes
familiars i civils.