Cercar en aquest blog

5/30/2015

Presentació de la Setmana BIO 2015 a les Terres de l'Ebre

Aquest matí el director territorial d'Agricultura (DAAM), Pere Vidal, el tècnic de producció ecològica, Jesús Gómez, han presentant la Setmana Bio 2015 a les Terres de l'Ebre, juntament amb tres dels productors participants en aquest projecte: Isaura Castellà ( Ekobo), Víctor Espelta ( Ecoespelta ) i Francesc Frisach ( Celler Frisach ).

Pere Vidal ha posat èmfasi en l'augment d'operadors ecològics a les Terres de l'Ebre, que ha crescut més d'un 20% en aquest darrer any, i en la vinculació d'aquest productes amb la nostra dieta mediterrània. També en l'aposta directa del DAAM en seguir incrementant el percentatge de producció ecològica en els propers anys.

Jesus Gómez ha presentat les activitats d'aquesta Setmana, remarcant la gran varietat proposada, des de tallers de cuina, jornades de formació en horticultura, tastos, visites guiades i un mercat de productes ecològics. També es posa de manifest l'oferta en menús ecològics de diferents restaurants a Sant Carles de la Ràpita, l'Ametlla de Mar i el Perelló.

Isaura Castellà, ha explicat com busca en els aliments ecològics la qualitat i el retrobament dels sabors d'abans, en l'oferta gastronòmica que ofereix la botiga Ekobo. 

Tanmateix aposta perquè la gastronomia de les nostres terres vagi utilitzant, cada vegada més, producte ecològic i de proximitat, donada la gran varietat produïda a casa nostra. Ekobo programa una degustació de tomàquets de moltes varietats tradicionals.

Víctor Espelta ha portat pans elaborats al seu obrador amb gran diversitat de farines. Aposta per una oferta àmplia en panaderia i pastisseria amb farines i productes ecològics i una manera de fer "a l'antiga" per retrobar sabors i textures ja quasi perdudes. Estarà, amb els seus productes, al Mercat Ecològic de les Terres de l'Ebre 
que se celebrarà a Tortosa el dia 6 de juny al matí ( Plaça Barcelona)

Finalment, Francesc Frisach, ha presentat els seus vins, amb nova imatge, i ha fet palès el bon moment, tant en quantitat com en qualitat, en què es troben els viticultors de les Terres de l'Ebre. Al mateix temps, ha encoratjat tothom a participar en la Setmana Bio per poder gaudir de la qualitat dels productes fets a casa nostra.