Cercar en aquest blog

6/02/2015

La Generalitat i el sector químic estudien impulsar una planta de biorefineria a Catalunya

La Generalitat de Catalunya -a través de la Direcció General d'Indústria i la Direcció de Medi Natural- i el sector químic exploren la viabilitat de posar en marxa una planta de biorefineria a Catalunya. Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla d'Impuls a les Indústries de la Química, l'Energia i els Recursos de l'estratègia industrial catalana.

 
La jornada de treball "Projecte d'una biorefineria a Catalunya", que ha tingut lloc aquest dimarts al Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC), ha estat el punt de trobada entre experts en tecnologies de biorefineria i empreses catalanes interessades en les innovacions de productes que se'n poden derivar.
 
La sessió ha comptat amb la intervenció del director general d'Indústria, Antoni Ma. Grau, el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep A. Ferrer i el director general de Medi Natural, Antoni Trasobares. Hi han participat membres de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i de diversos centres tecnològics que desenvolupen projectes en el camp de la biorefineria per a la fabricació de bioplàstics, fàrmacs i cosmètics, entre d'altres, com ara: Universitat Autònoma de Barcelona, Peinusa (Institut Químic de Sarrià), Lepamap (Universitat de Girona), Universitat Rovira i Virgili, Crepi (Universitat Rovira i Virgili), Amic (Universitat Rovira i Virgili), GreenCat (Universitat Rovira i Virgili), DBA (Universitat de Lleida) i l'IREC.
 
El projecte, que ha de ser liderat pel sector industrial, estudia la viabilitat de posar en marxa la que seria la primera planta de biorefineria de segona generació a Catalunya. La planta se centraria en la producció de productes de valor afegit que tinguin sortida a diversos sectors industrials, a més de la possibilitat de combinar-ho amb la generació d'energia.