Cercar en aquest blog

8/26/2015

L'Agència Catalana de l'Aigua inverteix 12.000 euros per optimitzar el funcionament dels òrgans de desguàs de fons de la presa de Siurana


L'Agència Catalana de l'Aigua ha destinat 12.000 euros en la millora del funcionament de la presa de Siurana, a la comarca del Priorat. Mitjançant uns treballs que s'han dut a terme durant 3 mesos, s'han reduït possibles filtracions de les vàlvules de servei del desguàs de fons i es millorarà així en la gestió dels cabals de gestió d'avingudes a l'embassament.
 
Els treballs s'han concentrat en canviar les tiges metàl·liques dels cilindres que s'encarreguen d'indicar el grau d'obertura del desguàs de fons, a la base de la presa. Les tasques, per tant, s'han concentrat en desmuntar els cilindres hidràulics d'accionament de les vàlvules i retirar les tiges actuals afectades per corrosió galvànica, per substituir-les amb unes de nova mecanització. Els treballs també han permès renovar tota la cargoleria del cos de vàlvules, així com renovar les juntes d'estanqueitat associades a aquestes tijes.
 
La presa de Siurana va ser construida l'any 1972 i destina l'aigua emmagatzemada a satisfer les demandes tant urbanes com agrícoles.