Cercar en aquest blog

8/27/2015

Lo Pati inaugura #digitallandscapes dins Eufònic 2015, una exposició col·lectiva de paisatges digitals dintre cinc coeteres del Delta

Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre manté un any més la seua col·laboració amb el festival Eufònic – Arts Sonores i Visuals a les Terres de l'Ebre, que enguany arriba a la seua quarta edició. Fruit d'aquesta col·laboració, que s'ha mantingut durant els quatre anys de vida del festival, demà s'inaugura a Lo Pati l'exposició #digitallandscapes. Es tracta d'una exposició col·lectiva internacional a cura de Iury Lech, director del festival MADATAC de Madrid (Muestra de Arte Digital Audiovisual y Tecnologías Avanzadas Contemporáneas), que inclou cinc peces de vídeocreació d'artistes com el grec Yiannis Kranidiotis, que s'apropia de pintures famoses per convertir-les en so audible; l'animació interactiva del danès Vibeke Bertelsen; el canadenc Hugues Clément, qui juga amb la contraposició d'elements aparentment oposats; o els americans Kimberly Burleigh, jugant amb el cinema experimental i la impossibilitat de ser representat; i Dennis H. Miller, explorant els elements primaris establerts per Kandinsky. L'exposició es construeix com un relat que indaga en la relació entre paisatges reals i imaginats, entre escenaris existents i recreats, a través de treballs que exploren els lligams entre paisatge i creació digital, que juguen amb la percepció rítmica de la vista i de l'oïda.

Entorn aquest concepte, al Centre d'Art d'Amposta s'ha creat una proposta expositiva específica, formada per cinc coeteres construïdes amb obra dins la sala d'exposicions, emplaçades en quadres d'arròs. Les coeteres són construccions tradicionals de la zona del Delta que fa uns anys encara s'utilitzaven per llençar coets i desfer les tempestes de final d'estiu que amenaçaven la collita d'arròs, i que ara estan en procés de catalogació pel seu interès patrimonial.

Eufònic és el festival al voltant de les arts sonores i visuals que se celebra a les Terres de l'Ebre (Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Tortosa, Miravet i Ulldecona) del 3 al 6 de setembre, on es desplega un ampli ventall d'actuacions audiovisuals, instal·lacions artístiques en espais museístics, accions sonores en emplaçaments naturals i concerts en espais singulars. La col·laboració Eufònic/Lo Pati també estableix la convocatòria de residències artístiques, i fruit d'aquesta convocatòria enguany han estat seleccionats per aquestes residències a la casa de Balada: Rubén Patiño (Barcelona), Tonje Alice Madsen & Camilla Vatne Barratt-Due (Noruega) i Lukas Adolphy (Alemanya). El treball d'aquest últim, "Micronaut – Flashlight", és una mena de videoclip fet de tempestes i llamps enregistrats a la Platja del Trabucador durant la seua estada al Delta, que es podrà veure a Lo Pati com a complement a les peces presentades, incidint en aquesta relació entre creació en residència artística i paisatge.

#digitallandscapes s'inaugurarà demà divendres a les 19:30 hores a Lo Pati i es podrà visitar fins al 19 de setembre.