Cercar en aquest blog

2/05/2016

L’Ajuntament de Tortosa i la Cambra de Comerç impulsen un programa per promoure la internacionalització d’empreses del municipi

Sis empreses de Tortosa s'han iniciat en l'exportació a l'estranger gràcies al programa "Diagnosi a Mercats Exteriors", dirigit per la Cambra de Comerç i finançat per l'Ajuntament de Tortosa. Es tracta d'empreses de sectors diferents que tenen en comú la voluntat d'iniciar-se en l'exportació i la necessitat de formar equips professionals per crear estructures de comerç exterior dins la mateixa empresa. Les empreses que han participat en aquest primer programa són Cítrics Bítem, SCCL, Ebrequalitat, SA, Frigorífics Lluís, SA, Garcid, SL, Mulet & Hidalgo, SL i Soldebre SCCL. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president de la Cambra de Comerç, José Mª Chavarría, i el gerent de l'entitat, Francesc Minguell, acompanyats dels representants de les mencionades empreses, han presentat avui el detall d'aquest programa. 

El gerent de la Cambra ha explicat que aquest és un primer pas d'un procés més complex que té com a objectiu final la internacionalització de les empreses "És molt més que una exportació puntual. Es tracta de crear les estructures de comerç exterior a dins l'empresa, i des de la Cambra fem tot l'acompanyament. Aquesta diagnosi és una primera radiografia de l'estructura de l'empresa, el mercat idoni, l'estratègia de penetració, els millors canals i la política de preus, entre d'altres." La Cambra de Comerç ha fet aquest procés amb 25 empreses del territori. 

Minguell ha afegit que després d'aquesta primera diagnosi hi ha la possibilitat d'emprendre un segon programa d'aprofundiment en la selecció de mercats exteriors, motiu pel qual ha convidat les sis empreses participants a continuar la línia de treball encetada.