Cercar en aquest blog

9/23/2016

Móra d'Ebre lliura els Premis Javier Bardají als millors estudiants de la població

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha lliurat avui els Premis Javier Bardají a l'excel·lència acadèmica, un certamen que s'ha celebrat per primer cop amb l'objectiu de guardonar els estudiants d'ensenyament primari, secundari obligatori i batxillerat de la població amb millors notes durant el curs 2015-2016.


L'acte ha tingut lloc al teatre de La Llanterna sota la presidència de l'alcalde, Joan Piñol, acompanyat de tots els regidors de l'equip de govern. Els guardonats han sigut els següents:

Ensenyament primari Col·legi Lluís Viñas (placa i beca de 100 euros)

Ariadna Ortega Rovira
Cinta Mirabal Ferré
Júlia Rípodas Varela

Ensenyament primari Col·legi Santa Teresa (placa i beca de 100 euros)

Emma Falgueras Vallbona
Álvaro Molina Bengoechea
Aleix Bonjorn Girós

Ensenyament secundari obligatori Col·legi Santa Teresa (placa i beca de 150 euros)

Aniol Folgueras Vallbona
Laura Hidalgo Falcó
Judit Oliva Garcia

Ensenyament secundari obligatori Institut Julio Antonio (placa i beca de 150 euros)

Aina Culebras de Castro
Francisco Garcia Iglesias
Mar Borràs Farnós

Batxillerat Institut Julio Antonio (placa i beca de 250 euros)

Joan Manuel Márquez Fernández
Coral Vila Prieto
Marta Cedó Castellnou

L'acte ha comptat amb els parlaments de l'alcalde, Joan Piñol, i del regidor d'Ensenyament, Raúl Oliván, els quals han destacat que l'objectiu del premi és estimular els valors de l'esforç, la superació i el sacrifici entre els estudiants del municipi. Piñol ha tingut paraules emocionades vers la figura del radiòleg Dr. Bardají, que dóna nom als premis, després de lliurar un obsequi a la vídua de Bardají, Dolors Costa.

El lliurament dels Premis Javier Bardají ha comptat amb les interpretacions musicals dels violoncelistes locals Fernando Caminals i Cinta Mirabal.

Sobre Javier Bardají

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha decidit dedicar aquests premis al desaparegut radiòleg de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre Javier Bardají Garrido per la seua tenacitat, voluntat de treball i de servei.

Javier Bardají Garrido (Barcelona, 1955 - Móra d'Ebre, 2009) va ser un facultatiu molt conegut a Móra d'Ebre, ja que al llarg de la seua carrera professional va destacar per una gran dedicació i per impulsar diverses iniciatives des del Servei de Radiologia de l'hospital morenc. Fruit de la seua acció va aconseguir reduir les llistes d'espera del servei a l'hospital.

Era l'únic radiòleg que informava i diagnosticava, i la seva dedicació de com a mínim 16 hores diàries va fer que la llista d'espera es reduís considerablement, donant visites a 24-48 hores.

També va impulsar una campanya de prevenció del càncer de mama a la comarca. Es va fer una recerca per edats de la dones de la comarca i se les va convocar perquè es fessin visites per la prevenció d'aquesta malaltia. Aquesta actuació va fer que l'hospital morenc fos el mirall d'altres centres per aconseguir alts nivells de qualitat.

La seva obsessió per disposar de la més alta tecnologia va fer possible la instal·lació d'un manògraf i d'un TAC a l'hospital, amb la qual cosa es va aconseguir que el 75% de les proves radiològiques es poguessin fer a Móra d'Ebre evitant desplaçaments als usuaris.

Va impulsar de manera personal un servei de teleradiologia, amb la qual cosa els metges de capçalera encara avui poden consultar via Internet el resultat de l'exploració el mateix dia que es realitza, a la vegada que poden consultar totes les proves radiològiques fetes als pacients al llarg del temps.

Gràcies al Dr. Bardají l'Hospital de Móra gaudeix actualment d'una radiologia de les més modernes i és referent d'altres centres a l'hora de decidir els seus equipaments.

Javier Bardají va morir l'octubre de l'any 2009 als 54 anys. Poc abans el govern de la Generalitat el va distingir amb les medalles President Macià i Josep Trueta "per la seva gran capacitat i entrega d'hores de dedicació a l'àmbit de la medicina amb la qual ha incentivat la millora de l'atenció radiològica a la demarcació de Tarragona" i "per haver contribuït destacadament al progrés i a la millora de la sanitat", respectivament.
Foto: L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, amb la vídua del Dr. Bardají, Carme Costa.