Cercar en aquest blog

10/19/2016

Rull: "Articularem tots els mecanismes normatius que calgui per garantir que les curses de toros no tornin a Catalunya"


TES
Rull, al fons, durant la reunió aquest dimecres.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat aquest dimecres que el Govern articularà "tots els mecanismes normatius que calgui per garantir que les curses de toros no tornin a Catalunya". Rull, que s'ha reunit al Parlament amb la plataforma antitaurina Prou i diputats de diferents grups parlamentaris, ha insistit: "No acceptarem que es modifiqui allò que democràticament va aprovar el Parlament de Catalunya", en referència a la possible sentència del Tribunal Constitucional (TC) que podria anul·lar la decisió del Parlament de prohibir les curses de toros.
 
Rull ha exposat que en aquest conflicte colisionen dos principis. "Pel TC el que preval és l'element de tradició a l'entorn de la fiesta nacional però per a nosaltres el que preval són els drets dels animals i això és el que garantirem", ha dit. Rull ha agraït que el sector antitaurí "es posicioni al costat de la llei catalana, al costat de la democràcia", ja que durant la reunió han traslladat al conseller seu desig que es mantingui la llei tal i com està ara, i ha explicat que han traçat una estratègia conjunta "per garantir que allò que va aprovar el Parlament es pugui preservar".
 
Aprovació per majoria absoluta
 
A la reunió hi ha assitit també el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, el director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, diputats dels grups de Junts pel Sí, Catalunya sí que es pot, el PSC i la CUP i altres entitats d'àmbit internacional que representen 20 milions de socis a tot el món.
 
El Parlament va aprovar el 28 de juliol de 2010 la modificació de la Llei de protecció dels animals i va prohibir les curses i espectacles amb toros que incloguessin la mort de l'animal i l'aplicació de les sorts de la pica, de les banderilles i de l'estoc. Aquesta prohibició va ser el resultat d'una iniciativa legislativa popular (ILP) presentada per la plataforma Prou amb el suport de 180.000 signatures.
 
La llei va superar la votació amb 68 vots a favor (32 de CiU, 3 del PSC-CpC, els 21 d'ERC i els 12 ICV-EUiA), 55 en contra (7 de CiU, 31 del PSC-CpC, els 14 del PPC i els 3 del grup mixt) i 9 abstencions (6 de CiU i 3 del PSC-CpC).