Cercar en aquest blog

11/18/2016

El Govern inaugura una placa d'homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l'Ebre al Memorial de les Camposines

La directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia, participarà en la inauguració d'una placa d'homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l'Ebre al Memorial de les Camposines, a la Fatarella (Terra Alta). La inauguració es farà demà dissabte a les 12.00h i també hi participaran la directora dels Serveis Territorials de Governació a les Terres de l'Ebre, Maria Rosa Peig;  l'alcalde del municipi, Francesc Blanch Batistes; l'alcaldessa de l'Ajuntament de Vilalba dels Arcs, Teresa Mariné; el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz.

 
La placa porta la inscripció de quaranta noms de soldats morts i desapareguts, com ja n'hi ha d'altres al Memorial de les Camposines i que, amb la nova incorporació, arriba als 1.384 noms. L'homenatge es completarà amb la interpretació de "L'enterro" de la Muixiganga d'Algemesí, a càrrec del graller Albert Curto i el tabaler Enric Ferrer, de Grallers i Tabalers de Jesús. També està prevista una ofrena floral  i hi assistiran un centenar de familiars dels soldats homenatjats.
 
Memorial de les Camposines
 
El Memorial de les Camposines, situat als peus de l'ermita de Sant Bartomeu, és un monument a tots els combatents en la Batalla de l'Ebre. S'hi poden trobar les plaques que recullen els noms dels morts i desapareguts inscrits en el Cens de persones desaparegudes fins al moment i una ossera on es dipositen les restes no identificades de soldats que, encara avui, apareixen al territori. Forma part de la Xarxa d'espais de memòria de Catalunya i dels Espais de memòria de la batalla de l'Ebre, que gestiona el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE). L'espai recrea un búnquer i propicia un ambient de recolliment. Està dedicat a tots aquells que van participar en la batalla, sense distincions d'ideologies, bàndols o d'origen, per tal de superar la fractura social que comportà la Guerra Civil.