El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Oli Terra Alta va celebrar ahir dimecres 31 de maig, la 1a edició de l'Olifest DOP Terra Alta, una trobada entre productors, comunicadors, xefs i científics per a donar a conèixer, apropar i enaltir la versatilitat, les qualitats úniques i les virtuts d'aquest ingredient de cuina, clau per a la nostra salut i clau en la nostra cultura. Un acte que, sobretot, ha reivindicat el paper de l'oli de qualitat, com el de la DOP Oli Terra Alta, a la cuina, i a la nostra salut. Prop d'un centenar de persones van assistir ahir al vespre a la cita, celebrada a l'Antiga Fàbrica DAMM (Barcelona), una trobada convertida en una festa de l'oli elaborat a la comarca de la Terra Alta. Una regió que té el conreu de l'olivera en el seu ADN, tal com ho certifiquen antiquíssims exemplars d'oliveres que hi perviuen, com la mil·lenària Lo Parot, a Horta de Sant Joan.
|