La Fatarella va acollir divendres la primera edició dels Premis Millors Olis d'Oliva Verge Extra de Catalunya. La primera Nit de l'Oli Verge Extra ha estat presidida pel conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, i ha comptat amb l'assistència d'una àmplia representació del sector de l'oli a Catalunya, a més de representants de les institucions comarcals i territorials d'arreu del país.
Durant la gala s'han lliurat 83 guardons, repartits en les diferents categories que conformen els Premis, als quan han optat un total de 132 olis. El jurat ha destacat l'excel·lència de totes les propostes participants i ha augurat una llarga vida a la celebració d'uns premis que reconeixen la merescuda tasca d'un producte d'alta qualitat elaborat a Catalunya.
El 10 millors olis de 2024 han estat per a Finques (L'Olivera SCCL), Cal Portalé Picual (Cal Portalé SCP), Mas Curró Extra (Agrícola Mas Curró SL), Oli Fontclara Arbequina (Zanotelli SL), Padrí (Josep Maria Catà Català), Mas Curró (Agrícola Mas Curró SL), Janiroc Arbequina (Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU), Ella l'Adam (Comercial Az-Azeytun XCIII SL), Janiroc Koroneiki (Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU), Baronia de Cabacés (Agríc. i Secció Crèdit de Cabacés SCCL). A més, s'han guardonat els olis guanyadors en les set categories que conformen els premis: OOVE de Grans Productors, OOVE de Petits Productors, Olis de Producció Ecològica, Olis Monovarietals, Olis Elaborats en Projectes de Recuperació de Varietats Autòctones, Millor Maridatge, Combinació Culinària i Versatilitat Gastronòmica, i Millor Packaging.
Durant la gala s'han lliurat 83 guardons, repartits en les diferents categories que conformen els Premis, als quan han optat un total de 132 olis. El jurat ha destacat l'excel·lència de totes les propostes participants i ha augurat una llarga vida a la celebració d'uns premis que reconeixen la merescuda tasca d'un producte d'alta qualitat elaborat a Catalunya.
El 10 millors olis de 2024 han estat per a Finques (L'Olivera SCCL), Cal Portalé Picual (Cal Portalé SCP), Mas Curró Extra (Agrícola Mas Curró SL), Oli Fontclara Arbequina (Zanotelli SL), Padrí (Josep Maria Catà Català), Mas Curró (Agrícola Mas Curró SL), Janiroc Arbequina (Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU), Ella l'Adam (Comercial Az-Azeytun XCIII SL), Janiroc Koroneiki (Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU), Baronia de Cabacés (Agríc. i Secció Crèdit de Cabacés SCCL). A més, s'han guardonat els olis guanyadors en les set categories que conformen els premis: OOVE de Grans Productors, OOVE de Petits Productors, Olis de Producció Ecològica, Olis Monovarietals, Olis Elaborats en Projectes de Recuperació de Varietats Autòctones, Millor Maridatge, Combinació Culinària i Versatilitat Gastronòmica, i Millor Packaging.