Móra d'Ebre comptarà en breu amb un nou equipament cultural i turístic. Es tracta del Centre d'Interpretació "Les civilitzacions de l'Ebre", projecte inclòs dins del programa Agua endegat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, després de la derogació del Pla Hidrològic Nacional. Aquest programa preveu la creació de diversos centres d'interpretació vora l'Ebre, que tractaran diferents temàtiques relacionades amb el riu, i un d'ells s'ubicarà a Móra d'Ebre, se centrarà en la part històrica del riu i durà el nom de "Les civilitzacions de l'Ebre".
El centre es construirà davant del riu, a la zona de l'Aubadera de Móra d'Ebre, a l'antiga fàbrica tomaquera, i suposarà una inversió de més d'un milió d'euros, finançats al 100% pel Ministeri de Medi Ambient a través d'Acuamed. L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha fet la cessió del local, una part del qual es va adquirir a la Penya Ciclista Ribera d'Ebre i l'altra part va ser cedida gratuïtament al consistori per dues veïnes de la població.
El Centre d'Interpretació tindrà una superfície total construïda de 570 metres quadrats, repartits en dues plantes. A la planta baixa, hi haurà un auditori-sala d'audiovisuals de 100 places i 100 m2, una sala d'exposicions de 84 m2 i diversos equipaments. La planta de dalt acollirà el Centre d'Interpretació pròpiament dit, i comptarà amb una terrassa i un mirador per poder contemplar les vistes a l'Ebre.
A banda de la construcció del centre, es duran a terme actuacions mediambientals, de recuperació de l'espai natural de l'Aubadera i de l'illa del Subarrec.
Les obres del centre s'iniciaran a mitjans del juliol d'enguany i tindran un termini d'execució de deu mesos.
El tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, Joan Josep Duran, ha manifestat que es tracta d'un "gran equipament cultural, que contribuirà a la divulgació del gran paper que ha tingut l'Ebre a la història, com a bressol i eix de civilitzacions". Duran ha explicat que, a les sales d'exposicions i d'audiovisuals, "hi tindran cabuda civilitzacions com els ibers, que amb l'Ebre han donat nom a la Península Ibèrica; els romans; els sarraïns (moment en què l'Ebre era la frontera entre el món cristià i el musulmà); la reconquesta, i la presència napoleònica, entre d'altres.