Cercar en aquest blog

10/19/2009

El CECAT – Unitat Mòbil de Protecció Civil es podrà visitar a la Fira de Móra la Nova

La Generalitat participa activament des del proper dijous 22 i fins diumenge 25 d'octubre en la 178a. Edició de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova i exposarà amb el lema "Per les Terres de l'Ebre, som-hi" les principals actuacions que ha realitzat a les comarques ebrenques els darrers anys.

A més a més, diversos Departaments del Govern català duran a terme activitats complementàries a l'exposició que es presenta a Fira Móra la Nova:

Una d'aquestes activitats suposa una gran novetat per al territori, ja que per primer cop el CECAT – Unitat Mòbil del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació deixarà la seva ubicació a Cerdanyola del Vallès i es traslladarà fins a Móra la Nova.

Així, per tal de donar a conèixer a la ciutadania aquesta unitat de comandament la directora territorial del Departament, Pilar Andreu, farà la presentació oficial i es durà a terme un Simulacre de Coordinació dels serveis operatius en una emergència. Serà el proper divendres 23 d'octubre a partir de les 18.00 hores al recinte firal.

D'altra banda, el Departament de Treball ha programat una jornada també el divendres 23 a la sala d'actes de l'Ajuntament de Móra la Nova sobre "Les empreses d'inserció: un nou repte empresarial per a una economia més social i solidària".

La sessió serà inaugurada a les 10.30h pel director territorial de Treball, Jose Martín, i clourà a les 12.30h la subdirectora de Polítiques Laborals per a la Diversitat del Departament, Emília Pallàs.

A més a més, els interessats podran seguir durant el matí les ponències "Les empreses d'inserció fan front als reptes empresarials, laborals i socials", a càrrec de la Sra. Carme Banyeres, cap del Servei de Programes d'Inserció Laboral del Departament i del Sr. Víctor M. López, vicepresident de la Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya (FEICAT) i, "Les empreses d'inserció davant els nous reptes del mercat de treball", presentada pel Sr. Mario Pagonabarraga, president de la FEICAT.

Finalment, cal destacar que el director territorial d'Acció Social i Ciutadania, Adam Tomàs, presentarà al Casal Municipal el dissabte 24 d'octubre, a les 12.00h, també en el marc de la Fira de Móra la Nova, una sessió informativa sobre "El sistema català de Serveis Social i la Llei de la Dependència a les Terres de l'Ebre" 

Pel que fa a l'exposició de la Generalitat, hi destaquen iniciatives que contribuiran a la dinamització de l'economia de la comarca, com són els polígons industrials del Molló i les Camposines, a més d'acollir l'emblemàtic projecte de construcció del nou edifici del Campus de la Universitat Rovira i Virgili a les Terres de l'Ebre.