Cercar en aquest blog

4/07/2009

El Consell Comarcal del Baix Ebre atorga més de 21.000 euros dels ajuts individuals pel desplaçament escolar

L'àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal del Baix Ebre ha atorgat 21.138,00 euros en concepte d'ajuts individuals de desplaçament, destinats als alumnes empadronats a la comarca del Baix Ebre que cursen segon cicle d'educació infantil (EI), educació primària (EP), ensenyament secundari obligatori (ESO) o educació especial (EE), en centres docents públics o concertats de la comarca i que no poden gaudir dels serveis de transport escolar col·lectiu gratuït, organitzat per l'ens comarcal.

La principal novetat de la convocatòria d'enguany ha estat que aquests ajuts s'han atorgat quan la distància mínima des de l'habitatge familiar fins al centre escolar, referenciat per l'administració competent, és igual o superior a quatre quilòmetres. Aquest criteri ha permès atorgar ajuts dintre d'un mateix nucli urbà a diferència d'anys anteriors.

Segons ha explicat el conseller comarcal responsable de l'àrea d'Ensenyament, Lluís Soler, es tracta "des de l'Àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal, amb aquests ajuts, intentem garantir que alumnes que visquin a una distància considerable del centre escolar i que no tenen transport escolar o públic, puguin assistir a l'escola amb una compensació econòmica pel seu lloc de residència". Soler ha afegit que "aquests són uns ajuts necessaris per donar un impuls a l'equilibri territorial entre els diferents nuclis de població, disseminats i urbanitzacions de la comarca".

Concretament, aquest curs 2008-2009 s'han atorgat 86 ajuts i s'han denegat 25 sol·licituds per no ajustar-se a les bases de la convocatòria.