Les persones que han seguit el curs obtindran el certificat que els acredita els coneixements pels diferents tipus de treballs que poden realitzar en els sectors de l'hostaleria, serveis i comerç. Una vegada acabat el curs, que té una durada de 8 hores, disposaran del certificat.
Els temes centrals del curs han estat, segons, Josep Antoni Peig, director/coordinador del centre de formació BRM al Ribera d'Ebre, Terra Alta i Baix Ebre, coordinador tècnic del curs, "la higiene alimentària, i com a punt més important, l'anàlisi dels punts de control i punts crítics". Roser Martí, formadora del curs, afegeix respecte el temari del curs, aspectes com " el coneixement dels microorganismes que ataquen els aliments. També com s'elaboren alguns aliments i quins són els perills bàsics que poden dur a una contaminació".
" Amb el Consell Comarcal venim col·laborant des de fa alguns anys, i plantegem un o dos cursos anuals." Afegeix Peig, " A la comarca de la Ribera, els sectors agroalimentari i l'hostaleria tenen molt moviment laboral i cada any surt la necessitat que els treballadors puguin fer un curs d'aquestes característiques".