Cercar en aquest blog

11/09/2009

El DPTOP impulsa l’estudi de traçat del desdoblament de l’Eix de l’Ebre entre Lleida i Alcanar

El Departament de Política Territorial ha iniciat la licitació de la redacció de l'estudi previ de l'Eix Occidental, autovia d'uns 145 quilòmetres que unirà Lleida (Segrià) i Alcanar (Montsià). L'estudi que ara s'impulsa analitzarà els possibles traçats d'aquesta via, que correspon al desdoblament de l'actual C-12 fins a Lleida. Aquesta actuació s'emmarca en el recentment signat Pacte Nacional per a les Infraestructures i en el pla de grans eixos viaris del Govern.
 
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de l'estudi previ de l'Eix Occidental, futura autovia que permetrà potenciar les comunicacions entre la demarcació de Lleida, les Terres de l'Ebre i la costa mediterrània. Aquesta actuació s'emmarca en el recentment signat Pacte Nacional per a les Infraestructures i en el pla de grans eixos viaris del Govern.
 
La nova autovia seguirà el corredor de l'actual C-12, de titularitat de la Generalitat, entre Lleida i Amposta i de l'N-340, de titularitat estatal, entre Amposta i la cimentera d'Alcanar.
 

Fins al moment, el DPTOP ha sotmès a informació pública els estudis informatiu i d'impacte ambiental de la variant desdoblada de Tortosa i té en redacció els estudis del desdoblament de la C-12 i l'N-340 entre aquesta variant i la cimentera d'Alcanar. Aquestes dues actuacions es configuren com una primera fase del nou Eix, recollida pel Pacte Nacional per a les Infraestructures amb una inversió prevista de 160 MEUR.  
 
Ara, la Generalitat impulsa la redacció de l'estudi previ que analitzarà els possibles traçats de tot l'Eix Occidental, fins a l'autovia de penetració a Lleida LL-12 i la connexió amb la variant sud de Lleida. Aquest document reflectirà, pel que fa al tram més al sud, els estudis abans esmentats. Així mateix, tindrà en consideració els Plans Generals d'Ordenació Urbana i els Plans Territorials corresponents. Posteriorment a l'encaix previ que proporcionarà aquest estudi, es desenvoluparan els estudis informatius corresponents.
 
Autovia de 145 quilòmetres
 
El nou Eix tindrà una longitud de 145 quilòmetres i unirà Lleida i Alcanar, en un recorregut que abastarà 26 municipis a les comarques del Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Segrià. Així, comprendrà els termes municipals d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Masdenverge, Tortosa, Roquetes, Aldover, Xerta, Benifallet, Rasquera, Miravet, Ginestar, Tivissa, Móra la Nova, Garcia, Vinebre, Ascó, Flix, Maials, Llardecans, Torrebesses, Sarroca de Lleida, Alcanó, Alfés, Albatàrrec i Lleida.
 
L'autovia estarà formada per dues calçades, una per sentit de la circulació, amb dos carrils cadascuna i separades per una mitjana. Per tal de facilitar la connectivitat al llarg del recorregut, es formaran nous enllaços, que seran a diferent nivell.

Documents relacionats