Cercar en aquest blog

11/18/2009

Els ebrencs participen en el I Congrés Mundial de l'Esport Escolar de Catalunya

Barcelona acollí  el I Congrés Mundial de l'Esport Escolar a Catalunya, presidit pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, amb una notable representació de les Terres de l'Ebre. Una comitiva de prop de 30 ebrencs, acompanyats pel representant territorial de l'Esport, Jordi Gaseni, a més de la presència del coordinador de Desplegament Territorial i Institucional de la Secretaria General de l'Esport, Jesús Auré.

Els representants de les comarques de l'Ebre, entre mestres i professors/es coordinadors/es del Pla Català de l'Esport a l'Escola, amb la comissionada d'Educació, Montse Trullén, i presidents i secretaris tècnics dels Consell Esportius, van participar activament d'aquest primer congrés amb la presentació de 9 comunicacions i exposicions d'experiències de diferents centres de les quatre comarques.

El I Congrés Mundial de l'Esport Escolar a Catalunya demostra "l'aposta del Govern català per aquesta pràctica esportiva, que és el primer nivell on s'inicia l'esport incorporant-lo al projecte educatiu, i que ha permès intercanviar experiències amb una quarantena d'experts que ens han de permetre millorar el programa" – manifestava el responsable territorial, Jordi Gaseni.

En aquest sentit, el Congrés s'ha celebrat amb l'objectiu d'establir ponts de coneixement i diàleg entre els diferents realitats de la pràctica esportiva escolar a nivell mundial; transmetre la importància d'aquesta pràctica en la formació de ciutadans compromesos, i descriure les potencialitats pedagògiques, psicològiques i sociològiques d'aquest esport. Per aconseguir-ho el Congrés es dividí en dos blocs: en un congrés científic i també en diàlegs i grups de reflexió, amb un extens programa de conferències, ponències i debats sobre aquesta matèria, en què s'exposaren les experiències dutes a terme a diversos països de tot el món i propostes de millora de l'esport escolar.

Esport a l'escola

El pla, impulsat per la Secretaria de l'Esport amb el Departament d'Educació, arriba aquests curs a la cinquena edició amb un total de 71 centres educatius integrats i un alumnat potencial de joves.

Un pla que permet a tots els i les alumnes en edat escolar realitzar en horari no lectiu activitats físico-esportives, dins els projectes educatius de cada centres en les seves instal·lacions esportives. Alhora l'alumnat, com a dinamitzadors/es i monitors/es, participen i dinamitzen aquestes activitats en col·laboració amb els mestres i professors/es coordinadors del Pla al seu propi centre.

També en l'aposta per aquesta pràctica, el Govern ha creat un segell de qualitat per a l'esport escolar de Catalunya amb l'objectiu de reconèixer la qualitat de serveis de les organitzacions que duen a terme actuacions en aquest àmbit.