Cercar en aquest blog

11/18/2009

Presentació en societat del Grup de Treball del Col·legi d’Educadores i Educadors a les Terres de l’Ebre amb la intenció de constituir en el futur una nova delegació col·legial al territori

El passat 13 de novembre, a la seu de la UNED de Tortosa, fou un dia de celebració, el motiu del qual fou la presentació del nou Grup de Treball d'Educadores i Educadors Socials de les Terres de l'Ebre. 

Actualment, les educadores i educadors de l'Ebre estem representats al Col·legi d'Educadores i Educadors del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre (CEESC); gràcies al desig i motivació del col·lectiu dels educadors de les Terres de l'Ebre ha estat possible crear un grup que treballi des de i pel territori social de l'Ebre

 

L'acte va aplegar un grup força representatiu dels professionals de l'Educació Social i dels diferents àmbits del món social on aquests professionals exerceixen la seva activitat diària als diferents recursos i serveis que existeixen a dia d'avui a les comarques de l'Ebre (Serveis Socials, Residències de Menors, Centres d'Atenció a Disminuïts, Residències Geriàtriques, Serveis Socials Especialitzats, etc). 

La presentació  del Grup de treball fou a càrrec d'autoritats de les Terres de l'Ebre que van mostrar el seu recolzament a la iniciativa, aquest foren el Delegat dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania, el Sr. Adam Tomàs, el Delegat dels Serveis Territorials de Justícia, el Sr. Federico Diego i el  Director UNED CA de Tortosa, el Sr. Josep Mª Franquet. 

Aquests van fer èmfasi, sobretot, en la necessitat d'apropar el recurs del Col·legi mitjançant el Grup de Treball a les Terres de l'Ebre i van mostrar la seva sensibilitat pel col·lectiu professional ja que, donen suport activament a la professió. Per la seva part, el Sr. Franquet, va remarcar la importància de la participació des del Col·legi tan a professionals com a alumnes de la UNED que estan cursant aquests estudis. 

A continuació  van prendre paraula, el Sr. Pere Vicens, Vicepresident del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, el Sr Jesús Sesé, com a membre del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre i, el Sr. Josep Vallés, com a coordinador del Grup de Treball de Terres de l'Ebre. 

En aquest cas, es va felicitar a tots els educadors del Grup de Treball Terres de l'Ebre, per la tasca feta fins a dia d'avui i, encoratjar-los a seguir amb aquesta línia de treball amb l'objectiu de fer arribar a mitjà termini que el que ara és un grup de treball pugui funcionar autònomament com a Delegació de les Terres de l'Ebre. 

Finalment es van passar alguns curtmetratges força interessants i de temàtica social que foren els tres premiats en el concurs RETINES 08 convocat pel CEESC. 

El primer dels curtmetratges fou "Tapas", és el primer premi i es tracta d'un curtmetratge que fa referència a un projecte amb discapacitat psíquics d'un Centre Ocupacional, descriu la història d'una senzilla tapa de wàter i la imaginació dels diferents personatges que se la troben. 

El següent curtmetratge visualitzat fou "Colores del Alma", es tracta d'un documental que té com a protagonistes quatre dones que resideixen al barri de La Boca, a la ciutat de Buenos Aires. Es tracta d'una història amb llum, optimisme i superació, ubicada en un entorn d'exclusió social, que no només porta crítica social, sinó a la vegada iniciatives de millora i integració.  

I ja per últim, la visualització del curtmetratge "Abimbowé",que aposta per l'eradicació dels perjudicis existents vers les persones immigrants, protagonitzat per una senyora gran i invident i la seva vetlladora que conviu amb ella diàriament. 

Tot plegat fou un acte amb gran èxit d'afluència i participació que inicia una nova era de  Educació Social al nostre territori.  
 

És possible que el vostre navegador no pugui visualitzar aquesta imatge.