Cercar en aquest blog

11/12/2009

LA CAMBRA DE COMERÇ DE TORTOSA ACULL UNA REUNIÓ DE TREBALL AMB UN GRUP DE CÒNSOLS GENERALS A BARCELONA

La Cambra de Comerç de Tortosa ha acollit avui una reunió de treball amb un grup de cònsols generals a Barcelona, en el marc d'una visita a les Terres de l'Ebre, organitzada per l'ens cameral i l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan. La reunió ha comptat amb la participació dels cònsols de Japó, Teruaki Nagasaki; de la República Txeca, Jaime Martin; d'Hondures, Carlos Larrumbe; de la Xina, Wang Shixiong; de Finlàndia, Albert Ginjaume; de Polònia, Marek Pernal; i de Malàisia, Manel Condomines; i del president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora; dels alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, i d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs; del president del consell per la Projecció Internacional de les Terres de l'Ebre i alcalde de Gandesa, Miquel Aubà; dels membres del ple de la Cambra, i de diversos empresaris del territori.

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, ha explicat que la reunió de treball i la visita dels cònsols a les Terres de l'Ebre "s'ha organitzat per donar a conèixer de primera mà als cònsols acreditats a Barcelona la realitat de les Terres de l'Ebre, del seu teixit empresarial i comercial, i també alguns dels seus principals actius turístics del nostre patrimoni natural i cultural". Mora ha afegit que també s'ha aprofitat la reunió de treball "per informar als cònsols de l'oferta del nostre territori per la implantació de noves instal·lacions industrials i comercials i per oferir a les empreses ebrenques interessades la possibilitat d'obrir nous mercats internacionals".

Durant el matí d'avui, els cònsols han visitat la seu de la Cambra de Comerç de Tortosa, on han signat al llibre d'honor, el museu i la Catedral de Tortosa i els Reials Col·legis. A la tarda d'aquesta primera jornada, els cònsols visitaran la "Catedral del Vi" de Pinell de Brai; participaran en una reunió al Consell Comarcal de la Terra Alta amb diversos alcaldes i empresaris d'aquesta comarca, i es desplaçaran a Horta de Sant Joan.

Demà, 13 de novembre, els cònsols participaran en una recepció a l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan, i, acompanyats pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, visitaran l'Ecomuseu dels Ports i les exposicions dedicades a commemorar el centenari de la segona estada del pintor Picasso a Horta de Sant Joan, ubicades al Centre Picasso d'Orta i al convent de Sant Salvador. La visita finalitzarà amb un dinar de treball que tindrà lloc al "Mas de Quiquet", d'Horta de Sant Joan.