Cercar en aquest blog

11/16/2010

Curs de patró/ona, d’embarcacions dedicat al transport de persones passatgeres i mercaderies en aigües continentals

L'IDECE va iniciar al mes d'octubre el primer curs de patró/ona, d'embarcacions dedicat al transport de persones passatgeres i mercaderies en aigües continentals. 

Aquest curs és el primer que s'imparteix a Catalunya. La finalitat es la de donar resposta a l'increment de les activitats turístiques dedicades al transport de passatgers per aigües continentals i, en particular, al tram català del riu Ebre. 

Aquest curs que es realitza a la seu de l'IDECE, es realitza amb la col·laboració de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya que és l'organisme competent per l'obtenció d'aquesta titulació.  

La durada serà  de 150 hores de les quals 40 corresponen a la part pràctica (es realitzarà  amb embarcacions que ja operen al riu Ebre), i l'estant fent un total de 25 alumnes, majoritàriament, són els que estan treballen en tasques fluvials.  

Avui dimarts dia 16 de novembre quant ja s'ha realitzat la meitat de les hores teòriques, la classe estarà impartida pel capità marítim de Sant Carles de la Ràpita per tal de comparar normatives a nivell marítim i fluvial. 

Aquesta xerrada serà a partir de les 16.00 hores a la seu de l'IDECE i es podran prendre imatges i talls de veu tant al Capità Marítim com als professors que imparteixen aquest curs pilot.