Cercar en aquest blog

11/16/2010

El Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre expressa el seu condol per la mort de Josep Benet Espuny

El Consell de Direcció de l'Administració territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, reunit aquest matí, vol fer arribar a la família del gran pintor Josep Benet Espuny el seu sentit condol per la pèrdua del seu familiar, que ha estat l'artista més important de la vegueria ebrenca. 

Benet Espuny, al llarg de la seva trajectòria artística, va viatjar arreu del món i en les seves obres va ser capaç de copsar l'essència de cada paisatge, des del cercle polar al tròpic i des del medi rural més remot a les grans metròpolis, amb un domini de la perspectiva i del color, que el van fer un pintor únic en la seua generació. El seu dibuix prodigiós, de traç elegant i precís, i el domini de les tècniques del gravat l'emparenten amb els grans mestres clàssics i amb la idea noucentista de l'obra ben feta. 

Ens resta el consol que el Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre va retre-li un merescut homenatge, en ocasió del  seu norantè aniversari, amb l'exposició que mostrava part de la seva genial obra a la sala "Cid i Mulet" del remodelat Palau Oliver de Boteller. 

El Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre desitja que descansi en pau i que perduri en la nostra memòria col·lectiva mitjançant l'obra que ens ha llegat.