Cercar en aquest blog

12/23/2010

La CANC demana al President Mas i al nou Govern de la Generalitat de Catalunya que siguin conseqüents i diguin no al cementiri nuclear a Catalunya

Les declaracions del Ministre d'Indústria Miguel Sebastián en finalitzar el Consell de Ministres d'avui divendres sobre el procés d'elecció de l'emplaçament del cementiri nuclear són prou explícites. El ministre ha dit que reprendrà el diàleg amb el nou Govern de la Generalitat en relació al cementiri nuclear amb la voluntat de trobar el màxim consens social i polític.

És per això que la CANC insta al nou President i al nou Govern de la Generalitat a ser conseqüents amb els posicionaments expressats fins ara, tan pel propi president, Artur Mas, com per altres càrrecs electes de CiU com Felip Puig, Francesc Homs, Josep Poblet, o Josep Maria Pelegrí, entre d'altres, que durant la darrera campanya electoral han rebutjat de manera pública la instal·lació d'un cementiri nuclear a Catalunya.

Així mateix, reclama al President Artur Mas, que ha basat part de les seves declaracions, tan durant la campanya i com durant els discursos d'investidura, en la necessitat de recuperar la confiança amb la política i amb el Govern de la Generalitat i amb el fet que serà president de tots els catalans, que faci cas del posicionament institucional expressat per 148 Ajuntaments, 12 Consells Comarcals, les Diputacions de Tarragona i Lleida, (una gran part d'aquestes institucions amb majoria de CiU), que han aprovat mocions en contra del cementiri nuclear a Catalunya, i doni compliment a la resolució del Parlament de Catalunya de rebuig al cementiri nuclear, aprovada amb 111 vots a favor, 14 abstencions, i cap vot en contra, a la qual CiU també va donar-hi suport.

A partir de les declaracions d'avui del ministre Sebastián, si el cementiri nuclear recau finalment a Ascó serà perquè el nou Govern de la Generalitat de Catalunya hi haurà donat el seu vist-i-plau, implícita o explícitament. Catalunya no tindrà cementiri nuclear si el nou Govern de la Generalitat de Catalunya no el vol.

Per tant, Artur Mas té des d'ara mateix una gran responsabilitat en la defensa dels interessos expressats per la majoria del territori i les institucions catalanes, i una gran responsabilitat en la defensa de la pròpia credibilitat de la política, del Govern de Catalunya i la del seu propi partit. I per aquesta raó la CANC i tots els ciutadans de Catalunya esperen del nou Govern de la Generalitat de Catalunya una resposta immediata, contundent i ferma, de rebuig al cementiri nuclear.

 

COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA (CANC)