Èxit de participació a les jornades Baix Ebre Avant organitzades pel Consell Comarcal del Baix
Ebre. Unes jornades que han permès analitzar l'estat actual i les projeccions de futur del
sectors turístic i agroalimentari, indagar amb l'impacte de la marca Reserva de la Biosfera al
nostre territori i estudiar estratègies per impulsar el turisme i la comercialització de
productes agroalimentaris.
A les jornades, que s'han celebrat al Viver d'Empreses Baix Ebre Innova, han assistit el
president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el conseller de Justícia de la
Generalitat de Catalunya, Germ{ Gordó, el delegat del govern de les Terres de l'Ebre, Xavier
Paralles, consellers comarcals i altres representants institucionals dels municipis del territori.
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat l'efervescència i
rellev{ncia d'aquests dos sectors per al territori. En aquest sentit, Soler ha manifestat que "la
nostra comarca disposa d'una gran riquesa i de tots aquells elements necessaris per tal
d'esdevenir un territori de referència". En la mateixa línia, Soler ha emfatitzat amb què "si la
comarca del Baix Ebre enforteix tots els lligams entre el sector turístic i agroalimentari, i si els
ciutadans del Baix Ebre ens ho creiem passant d'estats reactius a estats proactius, som un
territori invencible".
Al seu torn, el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, ha subratllat
que "aquestes són unes jornades rellevants ja que han posat en solfa els diferents punts i sectors
emergents de la comarca". El conseller ha manifestat que "el territori té totes les potencialitats
per tal de fer un pas endavant i, a més, disposa d'una classe emprenedora amb talent que està
disposada a generar riquesa al territori".
Les jornades han comptat amb la participació de diferents conferenciants i professionals dels
sectors turístic i agroalimentari que han debatut el futur dels dos àmbits esmentats i han
mostrat estratègies de millora per esdevenir més competitius en l'actual mercat.
D'aquesta manera, en el transcurs del dia, s'han presentat els resultats dels estudis, elaborats
aquest any 2013 a partir d'entrevistes personals a empresaris i administracions, per potenciar
els sectors turístic i agroalimentari. També s'ha realitzat una taula rodona per debatre
experiències de gestió d'èxit de la denominació Reserva de la Biosfera amb la presència de
representats de La Palma, Menorca, Montseny, Sierra de Las Nieves i la recent nomenada
Terres de l'Ebre.
Amb la finalitat de posar en valor el producte local i la gastronomia s'ha comptat amb les
ponències d'Ada Parellada, comunicadora gastronòmica, i Xavier Font, docent de la Leeds
Metropolitan University.
Més tard, ja a la tarda, la jornada s'ha dividit en dos seminaris específics. Un que ha mostrat
estratègies per impulsar el turisme actiu en el qual han participat representants de Consorci
de Vias Verdes de Girona i projecte PIRINEXUS, Inntravel, Medaqua i Tuna Tour. L'altre
seminari ha estudiat experiències innovadores en comercialització de productes
agroalimentaris i ha estat exposat per Frescoop SCCL, la Vall d'en Bas, restaurant Torreó de
l'Indi{ i Granja Luisiana.