Cercar en aquest blog

11/21/2016

Lo Pati programa tres pel·lícules que fan reflexionar sobre el fenomen de la violència contra les dones

Lo Pati- Centre d'Art de les Terres de l'Ebre ha programat aquest mes de novembre, per tercer any consecutiu, un nou cicle d'activitats dedicat a la violència contra les dones, un projecte que sota el títol Una Mirada Universal al Fenomen de la Violència Contra les Dones coorganitza amb les àrees de serveis socials i atenció a la dona de l'Ajuntament d'Amposta, el Consell Comarcal del Montsià i la Fundació Montsià. L'objectiu és abordar i reflexionar sobre el fenomen de la violència de gènere des d'un punt de vista universal, cinematogràfic i amb segell d'autor, amb treballs que no arriben a les sales comercials i que difícilment es poden veure fora dels circuits habituals. Aquesta vegada s'han programat dos pel·lícules i un documental que es projectaran els dies 25 i 26 de novembre al Casal Municipal d'Amposta.

Així aquest nou cicle arrencarà el divendres, 25 amb la projecció de FLOCKEN de la directora sueca Beata Gårdeler, un drama protagonitzat per una adolescent pressuntament violada per un company. Mentre que dissabte es projectaran Oscuro animal, del colombià Felipe Guerrero i presentada al Festival de Rotterdam d'aquest any, sobre el viatge de tres dones que fugen del conflicte armat a Colòmbia; i el documental  Madres invisibles, del director espanyol Lorenzo Benítez que narra la història d'una mare soltera al Marroc, un país on tenir fills fora del matrimoni és un delicte. La projecció de Oscuro animal es complementarà amb la participació de representants de la "Mesa de Apoyo de los Derechos Humanos de las Mujeres y Paz en Colombia", cosa que permetrà obrir debat sobre la pel·lícula i sobre la violència de gènere entre els assistents.

Prèviament per complementar la part més cinematogràfica del cicle s'han organitzat altres activitats. Dimecres, 23 a les 19:00 hores, hi haurà una representació teatral a càrrec dels alumnes de l'assignatura Cultura Audiovisual de l'IES Ramon Berenguer IV d'Amposta amb la qual es pretén crear consciència social davant la lacra de la violència contra les dones. Divendres, 25, a les 12 del migdia l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta (ETCA) oferirà un taller sobre el teatre com una eina creativa d'intervenció social, partint de la base que qualsevol realitat d'agressió o violència engendra signes visuals que es tradueixen en imatges i moviments. I finalment, el mateix divendres, a les 20:00 a Lo Pati es farà la inauguració oficial del cicle amb una performance a càrrec de la Companyia Jove Marau de Maria Lozano. Representaran un fragment de l'obra E.V.A. (Enamorada, venerada, atrapada). Diferents coreografies on els ballarins interpreten situacions o conflictes en les relacions de parella.