Cercar en aquest blog

11/21/2016

Tortosa enceta les II Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc

Avui s'han iniciat a Tortosa les II Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc organitzades per la Biblioteca Marcel·lí Domingo. Les jornades es perllongarandurant tota la setmana i estan dedicades a Zoraida Burgos, Manuel Pérez Bonfill i Jesús Massip,  tres autors d'una mateixa generació que van compartir el mestratge de Joan Baptista Manyà. 

La sessió inaugural ha anat a càrrec del delegat dels Serveis Territorials de Cultura, Ferran Blabé; de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, i de la representant del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, Pilar Caballé. Aquesta activitat és coordinada per la directora de la biblioteca tortosina, Irene Prades.

En la jornada d'avui han intervingut Anna Agulló, presidenta d'Espais Escrits, que ha tractat sobre les activitats d'aquesta plataforma; el professor de l'institut Julio Antonio de Móra d'Ebre, Josep Cid, que ha pronunciat una conferència al voltant dels tres autors homenatjats a les jornades, i Josep Bayerri, que ha parlat de l'obra de Mossèn Manyà.

Les jornades es clouran divendres 25 de novembre a les 20.00 h, amb un acte d'homenatge al lingüista Joan Beltran, Creu de Sant Jordi 2016, a càrrec de Ferran Bel, alcalde de Tortosa.