Cercar en aquest blog

1/11/2017

Carles Luz, elegit president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA)


L'alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha estat elegit avui per unanimitat president de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), en el decurs de la reunió extraordinària que ha celebrat a Barcelona l'assemblea general de l'entitat. Luz era actualment vicepresident segon de l'organització en representació del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), que agrupa les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Substitueix en el càrrec Miquel Rovira i Comas, de l'Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura, que havia dimitit.

ARCA és la xarxa dels 11 grups d'acció local que hi ha a Catalunya (GAL). Es va constituir el mes de gener de 2010 i el principal objectiu d'aquesta entitat és ser un ens de representació dels esmentats grups davant d'ens i d'institucions d'àmbit català, estatal i internacional, en col·laboració amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (autoritat de gestió del Programa Leader).

Les finalitats d'ARCA són promoure i fomentar actuacions i projectes que facilitin el desenvolupament integral del medi rural, millorar la consecució dels objectius dels grups Leader i del desenvolupament rural català en general, mitjançant una assistència tècnica en un marc de treball i de debat participat, i el foment de la cooperació interterritorial i transnacional entre grups Leader.

La visió de l'entitat és convertir-se en l'ens de referència del desenvolupament rural de Catalunya: per als grups Leader, donant-los-hi el suport necessari; i pels mitjans de comunicació, englobant la informació relacionada amb el medi rural català.