Cercar en aquest blog

2/15/2024

Fons de 13 milions per als municipis amb centrals d'energia renovable

"Es just que els municipis rurals on es produeix energia renovable també se'n beneficien d'aquesta. La finalitat principal d'aquests fons dotat de 13 milions d'euros anuals és què es creïn més oportunitats de vida a les zones rurals, que hi hagi un retorn territorial vers aquests municipis que contribueixen a crear riquesa en altres indrets". Joaquim Paladella.

La implantació de parcs o plantes productores d´energia tant eòlica com fotovoltaica es realitza en territoris on no es consumirà després aquesta energia, la qual va a subministrar d´energia a altres zones més poblades i industrialitzades que són consumidores de la mateixa

 "D'altra banda, la Proposta de Resolució també reclama posar en marxa programes específics per habitatges, regeneració i rehabilitació de centres urbans, i nuclis antics,   per promoure el turisme rural". Ha argumentat Joaquim Paladella.

"Igualment creiem necessari que s´han d'introduir noves mesures a la llei actual que cerquin una implantació planificada i equilibrada al territori, al mateix temps que siguin justes amb els pobles i comarques que solidàriament contribueixen a la producció d´energia renovable, necessària per al progrés de Catalunya". Així mateix, la Proposta de Resolució aprovada pretén establir un sistema que doni preferència als municipis productors nets d´energies renovables en les subvencions de concurrència competitiva de la Generalitat.