Cercar en aquest blog

9/28/2024

Activitats del festival Terrer al priorat

El cap de setmana, 28 i 29 de setembre, torna per quart cap de setmana consecutiu el Festival Terrar Priorat, un viatge estètic que marida la música més sublim amb els vins més importants de la comarca, i que en aquesta ocasió se celebrarà a l'espai de la Balanadra. El dissabte els assistents al Terrer podran gaudir de l'actuació d'una banda de jazz que ressuscitarà el gran Duke Ellington, un dels més grans compositors de jazz i representants de l'impressionisme dins d'aquest gènere. Amb direcció de Ramon Quadrada s'ha seleccionat un repertori representatiu dels paisatges propis de la identitat del Priorat. A l'escenari, els encarregats de propiciar aquesta resurrecció única serà un grup de músics de jazz, amants del vi i la majoria d'ells arrelats a la comarca. Així, la banda de jazz està integrada per Ignasi Terraza (piano), Esteve Pi (bateria), Miquel Àngel Cordero (contrabaix), Guim Garcia Balasch (saxo), Artem Zhuliev (saxo) i Ramon Quadrada (trompeta, flugelhorn, arranjaments i direcció).

Què podrà tastar i escoltar el públic el dissabte, 28?

Primer moviment

Va de Bòlit, 2022
Xenín
Cristian Francès

The Mooche (Duke Ellington)
Mood Indigo (Duke Ellington)
Caravan (Duke Ellington)

Segon moviment

La Roca de l'Abellar, 2021
Garnatxa
Bravo i Escós


Tercer moviment

Terra de Cuques, 2021
Garnatxa i Carinyena
Terror al Límit

Satin Doll (Duke Ellington - Billy Strayhorn) Sophisticated Lady (Duke Ellington)
Don't Get Around Much Anymore (Duke Ellington)
Isfahan (Billy Strayhorn)
Upper Manhattan Medical Group (Billy Strayhorn)
Take the A Train (Billy Strayhorn)


Quart moviment

Pardalasses, 2018
Garnatxa i Carinyena
Aixalà i Alcait

In A Mellow Tone (Duke Ellington)
Cottontail (Duke Ellington) Things Ain't What They Used To Be (Duke Ellington)

La Balanadra

Lloc: La plaça de la Balanadra és l'espai escollit per celebrar-hi el concert de fusió.

L'edifici fou construït en una època no precisada per la Cartoixa d'Scala Dei per a percebre el delme en espècies. Com els altres béns de la Cartoixa, fou desamortitzat i venut el 1840 a Ramon Pagès, del mateix poble, per 22.000 rals. En l'actualitat s'hi ha instal·lat un celler.

Precisament, el prestigiós restaurador Toni Bru serà qui escollirà per aquesta fusió els vins de la DOQ Priorat dels cellers de Torroja.

Diumenge 29 de setembre a les 18 h

Oriol Marès & Talal Fayad

Lloc: La Societat. Pradell de la Teixeta

Oriol Marès & Talal Fayad formen un duo de fusió de diferents orígens culturals. Oriol Marès és un clarinetista i compositor de jazz i de música llatina de Girona i Talal Fayad és un intèrpret de l'ud i compositor de Síria.

Els dos busquen trobar un terreny artístic comú a través dels seus propis arranjaments i composicions, on cadascun d'ells convida l'altre a un espai musical fora de la seva zona de confort; un univers que fa referència a Anouar Brahem i Paquito D'Rivera, ambdós les seves principals inspiracions.

Oriol Marès & Talal Fayad ens proposen un viatge ric i desenfadat per un Mediterrani ample i profund, amable i sobretot lloc de trobada de cultures.

Integrants:

Oriol Marès, clarinet
Talal Fayad, ut
Thodoris Ziarkas, contrabaix
Lucas Zegrí, percussió

El mateix diumenge també podrem gaudir del tast de vins amb Anna Rovira del Celler Capçanes i Pilar Just de Cellers Sant Rafel. Dues figures destacades de l'escena vitivinícola actual i peces clau per entendre l'actualitat de la DO Montsant.